15.12.14

Σκουρλέτης: Μας εξοργίζει η προσπάθεια της κυβέρνησης...

Σκουρλέτης: Μας εξοργίζει η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις αγορές να «επιτεθούν» 
... να ενθαρρύνει τις αγορές να «επιτεθούν»...
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις πολιτικές εξελίξεις, την Προεδρική εκλογή αλλά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
«Είναι πολλά αυτά που μας ανησυχούν, αλλά...
τις τελευταίες μέρες αυτό που μας εξοργίζει είναι μια προσπάθεια από την ίδια την κυβέρνηση να ενθαρρύνει τις αγορές να επιτεθούν κατ’ ουσία, στη χώρα μας. Διότι τότε, ο Πρωθυπουργός, είχε προαναγγείλει στο καφενείο της Βουλής αυτόν τον σχεδιασμό, για να πάμε στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου σε συνθήκες που είναι άκρως επικίνδυνες», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Η επίσπευση της εκλογής με τον τρόπο που έγινε, έγινε για να κρύψει από τον ελληνικό λαό τη συζήτηση και απ’ ότι φαίνεται, την συμφωνία σε νέα μέτρα, τα οποία πηγαίνουν μαζί με την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας. Δεν άντεχε πολιτικά να το παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς αυτό στον ελληνικό λαό και επέλεξε να επισπεύσει την Προεδρική εκλογή ενώ ταυτόχρονα βάζει μπρος ένα τέτοιο προπαγανδιστικό σχέδιο κινδυνολογίας εις βάρος της χώρας του. Αυτό δεν έχει προηγούμενο».

«Δεν συμμερίζομαι πλήρως τον καταιγισμό των δημοσκοπήσεων το τελευταίο 48ωρο, το οποίο παρουσιάζει τη Νέα Δημοκρατία να ανεβαίνει. Δημιουργείται μια εντύπωση η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», σχολίασε για τις δημοσκοπήσεις.

«Εμείς από την 1η στιγμή έχουμε πει ότι όσον αφορά τους εφαρμοστικούς νόμους, τους νόμους που καθορίζουν τη σύνταξη την φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, είναι κάτι το οποίο αφορά την ελληνική κυβέρνηση. Εμείς αυτό το πλαίσιο το μνημονιακό και αυτούς τους νόμους, θα αρχίσουμε να τους ξηλώνουμε έναν έναν», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:

«Έχει φανεί αποδεδειγμένα ότι η αποπληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων δεν σχετίζεται με τον τρόπο που ασκείται πολιτική στο εσωτερικό. Ουσιαστικά έχουμε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά ως πρόγραμμα διόγκωσης του χρέους».
«Εμείς δεν θέλουμε να αναπαραγάγουμε αυτό το μοντέλο αξιολόγησης από την τρόικα. Τότε θα ήμασταν ανακόλουθοι. Εμείς Θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι τη συζήτηση περί βιωσιμότητας του χρέους», είπε ακόμα ο κ. Σκουρλέτης.

«Αυτή η πολιτική που έχει υιοθετηθεί με πρωτοβουλία των Γερμανών είναι αδιέξοδη και καταστροφική για την ίδια την Ευρώπη. Θα υπάρξει ο πολιτικός παράγοντας που θα λειτουργήσει ως καταλύτης; Αυτό φοβούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα θέσει για πρώτη φορά αυτά τα ζητήματα», συμπλήρωσε.

«Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι θεωρούμε ότι και το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου πρέπει να είναι υπόθεση μιας νέας Βουλής που θα προκύψει. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο νέος Πρόεδρος. Το πρόβλημα της χώρας είναι εάν θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική», είπε κλείνοντας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: