6.12.14

Πόλη «υπό πολιορκία» η Αθήνα ...

 
Η αποχώρηση του Αχμέτ Νταβούτογλου από την Αθήνα σήμερα το μεσημέρι δεν χαλαρώνει τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας που έχουν ξεκινήσει από χθες. Στις 3 το μεσημέρι λήγει η...
απαγόρευση συγκεντρώσεων που είχε επιβληθεί από την Παρασκευή, ωστόσο οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα συνεχιστούν.
Αποκλεισμένο το κέντρο
Σήμερα το πρωί οι Αντώνης Σαμαράς και Αχμέτ Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο 3ο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας», το οποίο πραγματοποιείται στο Hilton. Η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο είναι ήδη αποκλεισμένη καθώς εκεί έχει καταλύσει η τουρκική αποστολή.

Διαβάστε εδώ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον απόηχο των εξελίξεων για την υπόθεση του στενού φίλου του Ν. Ρωμανού.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα (18:00) του Σαββάτου στα Προπύλαια στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Από τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και θα κορυφωθούν το απόγευμα. Με εντολή της Αστυνομίας τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά προκειμένου να προφυλαχθούν κυρίως αστυνομικά τμήματα και δημόσια κτίρια.

Δύσκολη, εξάλλου θα είναι η κυκλοφορία και για τα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί πρέπει να αποφύγουν τους κεντρικούς δρόμους στις δύσκολες ώρες που θα γίνονται πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Κλειστοί θα παραμείνουν για το επιβατικό κοινό, με εντολή της Αστυνομίας, από τις 11:00 του οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» του Μετρό.

Οι φόβοι της ΕΛΑΣ
Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» είναι η αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ η επιφυλακή εντείνεται και λόγω της κατάστασης της υγείας του Νίκου Ρωμανού, φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που συνεχίζει για 27η ημέρα την απεργία πείνας. Από την Πέμπτη έχει εκδηλωθεί σε Αθήνα και περιφέρεια μπαράζ καταλήψεων αλληλέγγυων στον απεργό πείνας. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε «ευαίσθητους» στόχους, όπως αστυνομικά τμήματα, δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία.

Έκκληση από Κικίλια για νηφαλιότητα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε από τη βουλή έκκληση για κοινωνική ειρήνη τονίζοντας ότι παρά τις διαφωνίες πρέπει να πρυτανεύσει η επιθυμία να μην πληρώσει εκ νέου βαρύ τίμημα η πρωτεύουσα και η χώρα.

«Θα ήθελα με όλο το σεβασμό να ζητήσω από όλους, πολιτικούς, πολιτικά κόμματα, φορείς και πολίτες, να πέσουν οι τόνοι, να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε να διαφωνούμε και ότι οι ιδεολογίες μας μπορεί να είναι διαφορετικές αλλά σε καμία των περιπτώσεων εις βάρος αυτής της πόλης που πλήρωσε βαρύ τίμημα σε χρόνια που πέρασαν σε τέτοιες ιστορίες και σε βάρος αυτής της χώρας», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Νέες πορείες την Κυριακή

Οι κινητοποιήσεις όμως δεν σταματούν σήμερα. Αύριο τα εργατικά συνδικάτα προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει εξαγγείλει συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο της Κρήτης. Στην Αθήνα καλεί στην πλατεία Συντάγματος στις 5.00 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο άγαλμα Βενιζέλου. Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 6.00 το απόγευμα.

Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις έχει εξαγγείλει για τις 7 Δεκεμβρίου και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 5.30 το απόγευμα. Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κυβερνητικά κτίρια στις 4 Δεκεμβρίου και εξόρμηση σε χώρους δουλειάς την επομένη 5 Δεκεμβρίου.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: