16.12.14

ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση Βούρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή...

ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση Βούρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτήΟ καλλιτεχνικός διευθυντής είχε ταχθεί κατά του Σωματείου Ηθοποιών...


Στη σημαντική προσφορά του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Βούρου, ο οποίος υπέβαλε...
στη διάθεση του υπουργού Πολιτισμού την παραίτησή του, αναφέρεται σε σημερινή του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ. 

Το κόμμα τονίζει ότι η παραίτηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και επισημαίνει ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

«Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, έχει μια εξαιρετικά σημαντική πορεία και προσφορά στο ΚΘΒΕ, με εξωστρεφείς καλλιτεχνικές δράσεις, συνεπή με την πορεία και την προσφορά του στο θέατρο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. 

Η παραίτηση του Γιάννη Βούρου, την οποία και υπέβαλε για να προστατεύσει το ΚΘΒΕ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Θα αποτελούσε πλήγμα στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.Τα προβλήματα που έχουν προκύψει πρέπει να επιλυθούν άμεσα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Βούρος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την απόφαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών  να προχωρήσει σε νέες στάσεις εργασίας στο ΚΘΒΕ με αποτέλεσμα την πολλοστή μέσα στο μήνα ματαίωση των προγραμματισμένων παραστάσεων του θεάτρου.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα προκειμένου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να παραμείνει ζωντανό. Δίπλα στα γνωστά θετικά αποτελέσματα του καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού του έργου, πραγματοποιήσαμε σειρά επαφών με τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου, για πρώτη φορά, να εξηγήσουμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα, τα χρόνια και τεράστια οικονομικά ζητήματα που θέτουν διαρκώς τη βιωσιμότητα του ΚΘΒΕ σε κίνδυνο. Προβλήματα που ως Διοίκηση και Διεύθυνση δεν δημιουργήσαμε αλλά κληρονομήσαμε. Για όλες τις ενέργειές μας ενημερώναμε ανελλιπώς και τα δύο Σωματεία των Εργαζομένων του ΚΘΒΕ (Ηθοποιούς και Πάσης Φύσεως Προσωπικό). Οι συντονισμένες αυτές ενέργειες καθώς και η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για έκτακτη επιχορήγηση, οδήγησαν στην προσωπική μου δέσμευση, πριν από λίγες ημέρες, προς τα σωματεία των εργαζομένων ότι στις 19/12/14 θα πραγματοποιηθεί πληρωμή του Νοεμβρίου, του μοναδικού οφειλόμενου μήνα» ανέφερε ο κ. Βούρος στην ανακοίνωσή του...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: