15.12.14

Τρομολαγνεία αγάπη μου!...

Τρομολαγνεία αγάπη μου!
Πρώτος βγήκε στο μεϊντάνι ο Άδωνις. Λογικό, μιας και όποτε παρίσταται ανάγκη, ο πρώην υπουργός καλείται να αναλάβει το ρόλο της Βασίλως –όπου γάμος και χαρά κλπ. κλπ.
 Και βγήκε και...
είπε ότι έτσι και δεν καθαρίσει ο Δήμας και πάμε για εκλογές και (θου Κύριε) τις πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουμε στιγμές Μικρασιατικής καταστροφής με πείνα άνευ προηγουμένου. Του διέφυγε βεβαίως, ότι ακόμη και στη Γιουγκοσλαβία όταν τους βομβάρδιζε το ΝΑΤΟ δεν ετέθη ποτέ ζήτημα λοιμού, αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα όταν αναλαμβάνει να φέρεις εις πέρας μια αποστολή.
Αλλά δεν θα έμενε το πράγμα μόνο σε έναν σταυροφόρο όπως ο κύριος Γεωργιάδης. Από κοντά έσκασαν μύτη κι άλλα καϊνάρια για να σπείρουν τρομολαγνεία δεξιά αριστερά. Καϊνάρια προσεκτικά όπως ο Γκίκας Χαρδούβελης που μίλησε για κίνδυνο Grexit, καϊνάρια ζόρικα όπως η Σοφία Βούλτεψη που υπογράμμισε ότι έτσι και πάμε σε εκλογές υπάρχουν διεθνείς προειδοποιήσεις για πιστωτικό γεγονός, καϊνάρια πρωτότυπα όπως η εφημερίδα που κυκλοφόρησε με τίτλο «Δήμας ή χάος» συνοδευόμενο από πίνακα του Ιερωνύμου Μπος –αν δεν κάνω λάθος, γιατί θόλωσα λίγο όταν το είδα!
Και κάπως έτσι αγνοήθηκαν παντελώς κάποιες σχετικώς ψύχραιμες φωνές. Φωνές όπως της πρώην Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη (θυμάστε που μια φορά κι έναν καιρό είχε μιλήσει για κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή;) που τόνισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Φωνές όπως του Σταύρου Θεοδωράκη που υπογράμμισε ότι η κατατρομοκράτηση του κόσμου δεν είναι πολιτική. Φωνές όπως της (όχι και τόσο φιλοαριστερής) Wall Street Journal που διαπίστωσε ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να τρομάξει τους Έλληνες αντί να τους πείσει. Φωνές όπως του έγκυρου (και βραβευμένου με Νόμπελ) Paul Krugman στους New York Times, που σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «σχετικώς άκακη» ιστορία…
Την ίδια ώρα η αγορά, αυτή η αγορά για την οποία τόσο ενδιαφέρονται οι επαγγελματίες της τρομολαγνείας, έχει πάρει την κάτω βόλτα. Όπως μου είπε ο φίλος μου ο Βασίλης που διατηρεί κατάστημα ενδυμάτων: «Χρήστο καήκαμε! Δεν μπαίνει άνθρωπος μετά απ’ αυτή την φάση κι άμα μπει το πολύ πολύ να αγοράσει καμιά κάλτσα. Κουμπώθηκαν όλοι με τις απειλές για έξοδο από την Ευρώπη και ξοδεύουν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Τρόφιμα, βενζίνα, θέρμανση και τέλος. Περιμέναμε κι εμείς να πάρουμε μια ανάσα τα Χριστούγεννα και μας πήρε ο διάολος.»
Κι άμα δεν τον πιστεύετε τον Βασίλη (δεν τον γνωρίζετε άλλωστε), σας έχω και μια γραπτή καταγγελία. Δια χειρός της Αρετής Γεωργιλή, ιδιοκτήτριας του σοβαρού και δημοφιλούς βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone, που έγραψε στο Facebook: «Αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα πράγματα! Για να παγιδευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να παγιδευτεί όλη η αγορά Χριστούγεννα και να μην κινηθεί φύλλο και ταυτόχρονα όλη η χώρα στη σκληρή αναμονή των σκληρών μέτρων! Βρε πώς χάθηκε έτσι σε μία νύχτα το μόλις χθεσινό "εμείς κοιτάμε την Ελλάδα, ενώ εσείς το κόμμα"! Ωραίος Χριστουγεννιάτικος μποναμάς!»
Σας φτάνουν αυτά; Άμα σας φτάνουν, κόψτε το διάβασμα εδώ. Αν δεν σας φτάνουν όμως, συνεχίστε, έχω τρελή ίντριγκα για τη συνέχεια. Το Σάββατο που μας πέρασε πήγα στη φίλη μου τη Τζένη που έχει ζαχαροπλαστείο. Κι όπως έμπαινα εγώ, έβγαινε ένας κύριος πολύ καλοντυμένος και καλοστεκούμενος. «Τον είδες αυτόν;», με ρώτησε η Τζένη. «Τον είδα», της απάντησα. «Ξέρεις τι μου εκμυστηρεύτηκε;», με ξαναρώτησε η Τζένη. «Δεν ξέρω», της είπα. «Ότι έχει σίγουρες πληροφορίες για κινήσεις του στρατού. Πάμε για πραξικόπημα, για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ! Και να πω ότι είναι κανά χάπατο; Μιλάμε για μορφωμένο άνθρωπο με δουλειές και λεφτά!» Την κοίταξα, με κοίταξε, ψώνισα τα μελομακάρονά μου. Κι από την αγωνία, ώσπου να φτάσω στο σπίτι είχα φάει τα μισά…

Χρηστος Ξανθάκης 

 provocateur.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: