15.12.14

Στο απόλυτο σκοτάδι οι όμηροι στο Σίδνεϊ...

 
LIVE BINTEO...
Καθώς η ομηρία στο καφέ του Σίδνεϊ μπαίνει στην 11η ώρα ο ένοπλος που κρατά περίπου 20 άτομα ομήρους έσβησε τα φώτα, με αποτέλεσμα πλέον να μην υπάρχει καμία οπτική επαφή με το εσωτερικό του χώρου.
Στο μεταξύ, ανατριχιαστικά πλάνα διέρρευσαν από μία γυναίκα που...

προφανώς προσπαθεί να επικοινωνήσει με την αστυνομία και υποκρίνεται πως αν το κάνει θα της κόψει τον λαιμό. Τα μέσα ενημέρωσης επέλεξαν να μην μεταδώσουν τις συγκεκριμένες εικόνες ούτε κι ένα βίντεό όπου ένας όμηρος διατυπώνει τα αιτήματα του ενόπλου. Όσοι στέκονται έξω από το καφέ και αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις τόνισαν πως οι όμηροι φαίνονται εξαντλημένοι κι απολύτως τρομοκρατημένοι, αλλά καθώς έπεσε η νύχτα ο ένοπλος έσβησε τα φώτα και πλέον η οπτική επαφή με το εσωτερικό του καφέ και τους ομήρους έιναι αδύνατη.  Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση όσα μεταδίδει το Channel 7 της Αυστραλίας:

Η αστυνομία διερευνά ισχυρισμούς ότι ο ένοπλος χρησιμοποίησε λογαριασμούς ομήρων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να κοινοποιήσει το αίτημά του για συνάντηση με τον Αυστραλό πρωθυπυοργό Τόνι Άμποτ. Θεωρείται ότι οι αξιωματικοί γνωρίζουν την ταυτότητα του άνδρα καθώς είναι γνωστός στο αστυνομικό σώμα του Σίδνεϊ.

Κάποιοι από τους ομήρους μίλησαν στο κινητό με τις οικογένειές τους, ενώ πέντε από τους ομήρους νωρίτερα κατάφεραν να το σκάσουν. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CNN, Chris Reason, η αστυνομία του επέτρεψε να επιστρέψει στα εκκενωθέντα γραφεία του κοντά στο καφέ απ' όπου μπορούσε να παρακολουθεί τις κινήσεις του ενόπλου.

Όπως τονίζει ο ρεπόρτερ, μόλις ο ένοπλος αντιλήφθηκε ότι κάποιοι όμηροι είχαν διαφύγει έδειχνε να ταράσσεται πολύ και μετά άρχισε να ουρλιάζει στους εναπομείναντες. Οι Αρχές σχολίασαν ότι πολλές από τις πληροφορίες δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, όπως τα κίνητρα του δράστη. Τώρα η αστυνομία προετοιμάζεται η ομηρία να διαρκέσει ακόμη και την Τρίτη καθώς δεν προτίθεται να διακινδυνεύσει μέσα στο σκοτάδι μία εισβολή που μπορεί να διακινδυνεύσει τη ζωή κάποιου από τους ομήρους.

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: