8.12.14

Η Βρετανία απειλείται από την πείνα!..


 Μία έρευνα για τις τράπεζες τροφίμων συγκλονίζει τη Βρετανία καθώς δείχνει ότι η χώρα καταδιώκεται από την πείνα, η οποία προκαλείται από...
τους χαμηλούς μισθούς, την αυξανόμενη ανισότητα και οδηγεί σε κοινωνική κατάρρευση. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011-2012 σε 913.138 το 2013-2014.

Η έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την εκκλησία της Βρετανίας, ζητά από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την πείνα και στις προτάσεις συμπεριλαμβάνει και την ίδρυση ενός συντονιστικού οργάνου ζητώντας ταυτόχρονα από τα σούπερ μάρκετ να κάνουν περισσότερα με τα αποθέματα των προϊόντων που παραμένουν απούλητα.

Η κατάσταση είναι δραματική καθώς σύμφωνα με την έρευνα πολλά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα και οι οικογένειες δεν μπορούν να αγοράσουν αξιοπρεπές φαγητό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος του φαγητού, των καυσίμων και των ενοικίων έχουν αυξηθεί από το 2003 με πρωτοφανή ρυθμό στην μεταπολεμική Βρετανία.

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι απηύθυνε σήμερα πιεστική έκκληση προς τη βρετανική κυβέρνηση ζητώντας της να κάνει περισσότερα στον τομέα της επισιτιστικής αρωγής, μετά τη δημοσιοποίηση μιας ανησυχητικής έκθεσης για την κατάσταση στη χώρα. Ο Τζάστιν Ουέλμπι παρενέβη έπειτα από πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από ομάδα βουλευτών, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ιλιγγιώδη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τα κέντρα διανομής επισιτιστικής αρωγής.

Σύμφωνα με το Τράσελ Τραστ, μία από τις σημαντικότερες ενώσεις διαχείρισης τραπεζών τροφίμων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011/2012 σε 913.138 το 2013/2014. Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Μέιλ ον Σάντεϊ», ο Ουέλμπι συγκρίνει την κατάσταση των προσφύγων σε έναν καταυλισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με την κατάσταση μιας οικογένειας την οποία συνάντησε σε μια τράπεζα τροφίμων της Βρετανίας. «Πιστεύω πως η κατάστασή της προκαλεί μεγαλύτερο σοκ», υπογράμμισε ο πνευματικός ηγέτης των ανά τον κόσμο 80 εκατομμυρίων Αγγλικανών, αναφερόμενος στην περίπτωση της βρετανικής οικογένειας. «Ήταν λιγότερο σοβαρή, όμως βρίσκονταν εδώ», πρόσθεσε.


Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια: