11.12.14

Με τρόικα απειλεί ο Ρέντσι…

aaaarentsi11"Αν αποτύχει η κυβέρνηση, θα έρθει η τρόικα". Αυτό φέρεται να είπε σε...
στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Την δήλωση αυτή αποκαλύπτουν δημοσιεύματα στην εφημερίδα La Stampa και μέσα ενημέρωσης του ομίλου της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

Η αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οφείλεται στην στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών, η οποία συντάχθηκε, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, με το Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, στηρίζοντας τροπολογία με την οποία ζητείται η κατάργηση της ιδιότητας των ισόβιων γερουσιαστών.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό κανάλι Rainews, ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε εναντίον των προσπαθειών των «εσωκομματικών του αντιπάλων να τον φοβίσουν, αδιαφορώντας για όσα είπε χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ». Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ιταλία, η επιβολή έκτακτων οικονομικών μέτρων τον Μάρτιο του 2015.

Πολιτικοί παρατηρητές προσθέτουν ότι αν οι υπόγειες συγκρούσεις στο εσωτερικό της κεντροαριστεράς συνεχισθούν, δεν αποκλείεται να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές – την ερχόμενη Άνοιξη...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: