5.12.14

Πολιτική, ανάμεσα στο τζατζίκι και το κοκορέτσι...

Είχε κέφια ο Κώστας Καραμανλής, όταν εμφανίστηκε στην ταβέρνα φορώντας ένα σπορ σακάκι και ένα καρό πουκάμισο με σήμα το... λιονταράκι.

Είχε κέφια και το έδειξε με το «καλησπέρα», όταν…
ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη βουλευτή για τη χαρά που του έδωσε να τον καλέσει σε μια τέτοια ταβέρναεπειδή έτσι, όπως είπε χαμογελώντας, θα λαδώσει κάπως το αντεράκι του αφού τον τάραξε στα... μαρούλια η Νατάσα. Αυτά τα μαρούλια έχουν μείνει, φαίνεται, στο υποσυνείδητο του κ. Καραμανλή και δεν σας το λέω αυτό τυχαίως, αφού όταν πρόσεξε δύο γιατρούς βουλευτές, τους Ν. Κακλαμάνη και Χρ. Κέλλα, να τρώνε μια σαλάτα με μαρούλι και άνηθο δεν δίστασε να τους πει, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη:

«Τι τρώτε μαρούλια σε μια τέτοια ταβέρνα; Μήπως θα πάτε για ιατρικές εξετάσεις πρωί-πρωί και δεν θέλετε να φανεί η χοληστερίνη;»
Το κλίμα βεβαίως δεν σήκωνε ιδιαίτερη κουβέντα, καθώς οι βουλευτές ήταν απασχολημένοι από το τζατζίκι και το κοκορέτσι κι έτσι οι πολιτικές κουβέντες ήταν λιγοστές.

Πάντως, όταν κάποιος ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό, αν εκτιμά ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απάντησε πως δεν χάθηκε η μάχη για τους 180. Εδειξε μια ανησυχία για τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν με την τρόικα και συνέστησε ψυχραιμία στους βουλευτές και κυρίως να μη μιλούν πολύ: «Αφήστε τον Σαμαρά να χειριστεί την κατάσταση, τα πάει μια χαρά. Οταν μιλούν πολλοί, συνήθως δημιουργείται σύγχυση».

Το συμπέρασμα: Καλύτερα τα καταφέρνει με το σουβλιστό, παρά με την πολιτική…

Δεν υπάρχουν σχόλια: