7.12.14

"Σήμερα θα φάτε καλά"...


 

 

«Κατηγορώ» των φωτορεπόρτερ για τις προσαγωγές επαγγελματιών...


Σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και των Σωμάτων των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, για τις χθεσινές προσαγωγές φωτορεπόρτερ κατά τη...
διάρκεια της πορείας και των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια.
Όπως καταγγέλλεται, ο πρόεδρος της Ένωσης επικοινώνησε κατόπιν φραστικών απειλών με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από όπου και έλαβε σχετικές διαβεβαιώσεις ότι ουδείς θα «παρενοχλείτο κατά την άσκηση του επαγγέλματός του».

Όπως έγινε ωστόσο από χθες γνωστό, άνδρες των ΜΑΤ προσήγαγαν τον φωτορεπόρτερ Γιώργο Νικολαΐδη, ενώ κάλυπτε τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε) καταγγέλλει τη συστηματική άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος φωτορεπόρτερ.

Χθες το πρωί, 6-12-2014, στα Εξάρχεια, πέντε φωτορεπόρτερ απειλήθηκαν φραστικά από άντρες ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τους είπαν : Σήμερα θα φάτε καλά.

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος, επικοινώνησε αμέσως με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όπου τον διαβεβαίωσαν ότι κανένας φωτορεπόρτερ δεν θα παρενοχλείτο κατά την άσκηση του επαγγέλματός του.

Το ίδιο βράδυ, ο συνάδελφος Γιώργος Νικολαΐδης προσήχθη αναίτια στη ΓΑΔΑ ενόσω κάλυπτε φωτογραφικά τα γεγονότα στα Εξάρχεια.

Μετά την αδυναμία του αρχηγού της ΓΑΔΑ, στις 15-11-2014, να επιβάλει την εντολή του προς τις μονάδες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ για να μη βιαιοπραγούν σε βάρος φωτορεπόρτερ, διαπιστώνεται εν τοις πράγμασι αδυναμία και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να προστατεύσει συναδέλφους από την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Τι να υποθέσουμε;

Για το ΔΣ της ΕΦΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: