6.12.14

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού...



27η ημέρα απεργίας πείνας...
Κρίσιμο είναι το επόμενο 24ωρο για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Ο νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» διανύει ...
την 27η ημέρα απεργίας πείνας.


Το hashtag στο twitter: #NRomanos - Όλες οι σχετικές εξελίξεις και οι δράσεις-δηλώσεις αλληλεγγύης: nikos-romanos
Ο Ν. Ρωμανός συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο της Α’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, στον τρίτο όροφο του πρώτου κτιρίου του νοσοκομείου.
Μιλώντας στην «Εφ.Συν» ο Δρ. Δημοσθένης Τσούτσος, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου στον οποίο έχει ανατεθεί η ενημέρωση για την πορεία του απεργού πείνας, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία νέα εξέλιξη. Η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού είναι σταθερή».
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega, ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως παρά το λιποθυμικό επεισόδιο της Πέμπτης (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) ο Νίκος Ρωμανός δεν διέκοψε την απεργία πείνας και πως είναι αμετάθετος στη θέση του. Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε να δοθεί άμεση λύση, καθώς η ζωή του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να δώσει λύση, καθώς βλέπει «ένα κεράκι να τρεμοσβήνει, μια ζωή να κινδυνεύει».
Πίσω από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μη δώσει ουσιαστική λύση στο θέμα του Νίκου Ρωμανού, που βρίσκεται στην 27η μέρα απεργίας πείνας, εξακολουθεί και κρύβεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για "σπουδές μέσα από το κελί".
Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τα κατασχεμένα χρήματα, το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Φωτογραφία από τους αστυνομικούς που φρουρούν το δωμάτιο του Ν. Ρωμανού στο «Γ. Γεννηματάς». Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με κινητοποίησή τους παρέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στα χέρια του απεργού πείνας (διαβάστε αναλυτικά)
 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: