4.12.14

Οταν δακρύζει ο μπαγλαμάς ...

Στιγμές γεμάτες ένταση και συγκίνηση έζησαν όσοι παρακολούθησαν τον Αντώνη Σαμαρά να...
απευθύνεται στην τρόικα, χρησιμοποιώντας ένα ρεπερτόριο, πλούσιο σε πόνο και καημό, για τις αδικίες της ζωής.

Εγκαταλείποντας  τη γραμμή «αγαπημένος των αγορών», που ακολουθούσε μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός υιοθέτησε την επικοινωνιακή τακτική «Λεβεντόπαιδο Αρίστο», όπως την ονόμασαν οι στενοί του συνεργάτες!

Παιζοντας το μπαγλαμά του  έκλαιγε, ο Αντώνης Σαμαράς .. Ετσι  απευθύνθηκε στους ανάλγητους που κάνουν τις αξιολογήσεις, θυμίζοντάς τους... 
ότι είναι άλλο να συμφωνείς και να ψηφίζεις έναν νόμο προκειμένου να πάρεις τη δόση και άλλο να απαιτούν κάποιοι να τον εφαρμόσεις κιόλας.

«Εμείς εδώ εφαρμόζουμε μόνο τους νόμους που δεν θίγουν τα δικά μας παιδιά», τόνισε με συγκίνηση κάτω από τους ήχους μιας πενιάς. Και συνέχισε: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Μέχρι τον Πρωτόπαπα και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη στείλαμε στη διαπραγμάτευση για να δείξουμε πόσο στα σοβαρά παίρνουμε την προσπάθειά μας να τους πουλήσουμε φίδια!

«Δεν έχουν δικαίωμα να μας φέρονται έτσι, επειδή δεν εφαρμόσαμε καμμιά διακοσαριά ψωρομεταρρυθμίσεις! Αυτό δείχνει απονιά, και θυμίζει τους σκληρούς εφοπλιστές Ρίχτερ, στην ταινία όπου ο Κούρκουλος φωνάζει “όχι άλλο κάρβουνο»», κατέληξε.
Ο Τρελαντώνης , ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα ποτ-πουρί γνωστών τραγουδιών, όπως

«Το μερτικό μου απ’ τη χαρά» (αφιερωμένο στον Τάκη Μπαλτάκο),

το «Παρ” το γεράνι μας – παρ” το στεφάνι μας» (αφιερωμένο στον Ευάγγελο Βενιζέλο) και το

«Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι» (αφιερωμένο στους συνταξιούχους που βλέπουν τη σύνταξή τους να ψαλιδίζεται, επειδή δεν φτάνουν τα χρήματα για όλους εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη με χαριστικές τροπολογίες στα 50 τους) 

…Και  ενω σε όλο τον κόσμο περιμένουν τα Χριστούγεννα εμείς περιμένουμε την Τρόικα με κατεβασμένα τα εσώρουχα!...
xeimwniatikhliakada.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: