17.12.14

Με το βλέμμα στην Αθήνα...

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα οι Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσινγκτον υπολογίζουν μεθοδικά τις κινήσεις της επόμενης ημέρας, εν αναμονή της...
σημερινής πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. 

Προς το παρόν η Κομισιόν βρίσκεται κομμένη στα δύο, ακροβατώντας ανάμεσα στις γνώμες όσων υποστηρίζουν πως πρέπει να τηρηθεί αυστηρή θεσμική ουδετερότητα και σε όσους προκρίνουν μία στάση ανάδειξης των κινδύνων από τον εκτροχιασμό του σημερινού προγράμματος. 

Στη μεν πρώτη τάση εντάσσονται οι περισσότεροι γενικοί διευθυντές και υψηλόβαθμοι τεχνοκράτες της ΕΕ, οι οποίοι μεταξύ άλλων θεωρούν πως “το να μιλάμε σήμερα ξανά για Grexit και να θέτουμε μόνοι μας ζήτημα αμφισβήτησης της συνοχής της ευρωζώνης είναι καταστροφικό και θα το πληρώσουν σε πραγματικό χρήμα πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία”.

Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται άτομα του περιβάλλοντος Γιούνκερ, προερχόμενα από το λαϊκό κόμμα και στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι θεωρούν ηθική τους υποχρέωση να παρουσιαστούν σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα διλήμματα μπροστά στα οποία βρίσκεται το ελληνικό Κοινοβούλιο, ίσως αύριο και το εκλογικό σώμα. 

Αυτή η δεύτερη κατηγορία προσώπων θεωρεί ότι σε παλαιότερες περιπτώσεις, όπως στις εκλογές του 2009 αλλά και σε μικρότερο βαθμό το 2012, η Κομισιόν δεν παρουσίασε με σαφήνεια τα δεδομένα στον ελληνικό λαό και θεωρεί ότι η φράση του Χουακίν Αλμούνια “όλα τα πολιτικά κόμματα ξέρουν” για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας απείχε από την πραγματική αποτύπωση της κατάστασης. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: