1.12.14

Αλέξης: Αμφισβητώ...

...οτι υπάρχει διαπραγματευση.
«Για να βρεθούν οι 180 βουλευτές θα πρέπει να υπάρξουν αποστασίες»
ΒΙΝΤΕΟ...
"Οταν λες οτι το χρεος ειναι βιώσιμο, ποιες ειναι οι κοκκινες γραμμες που διαπραγματευσε", είπε,  στην Σία Κοσιώνη, κατα την συνεντευξη του στον ΣΚΑΙ, ο Αλέξης Τσιπρας. 
Ειμαστε θεατές του ίδιου έργου, τόνισε. Eιναι φυσικό η τρόικα να ...
σκληραίνει τη στάση της, καθώς γι' αυτή, ο πολιτικός χρόνος των Σαμαρά - Βενιζέλου έχει τελειώσει και η πίεση της αφορά τους επόμενους. 

«Για να βρεθούν οι 180 βουλευτές θα πρέπει να υπάρξουν αποστασίες», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει «μέσα ένα κλίμα εκβιασμών και τρομοκρατίας, σε ένα κλίμα πολιτικής δυσοσμίας», ενώ τόνισε ότι ακόμη και αν καταφέρει ο κ. Σαμαράς να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, αμέσως μετά θα κληθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που είναι σε αντίθεση με τη βούληση του ελληνικού λαού. 
Συνεχίζοντας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. «Για την τρόικα, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είναι αναλώσιμοι».

Εκτίμησε ταυτόχρονα πως η «ΕΚΤ βρίσκεται σε διαφορά φάσης από τη γραμμή της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ» και έφερε ως παράδειγμα τις κινήσεις του Μάριο Ντράγκι προς την ποσοτική χαλάρωση.

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως δεν θα υπογράψει οποιαδήποτε δέσμευση προς τους δανειστές. «Η κρίση είναι πρωτίστως ηθική κρίση. Εάν δεν υπάρχει εγγύηση πως σε αυτό τον τόπο οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι πιστές στις θέσεις τους και τις αρχές τους, τότε δεν θα μας εμπιστεύονται οι πολίτες . Δεν μπορούμε να υποπέσουμε σε τέτοιο ατόπημα».

Παράλληλα επεσήμανε πως «δεν είμαι ποιο τσαμπουκαλής από τον κ. Σαμαρά, απλά έχω διαφορετική στρατηγική».

Στη διαπραγμάτευση πρέπει να υπάρχει και το λαϊκό στοιχείο είπε. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, τόνισε πως το «δικό μας plan A είναι το σχέδιο που εξαγγείλαμε στη Θεσσαλονίκη. Εμείς εάν δεν συμφωνήσουμε θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, εκτός αγορών, αλλά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Σχετικά με τις επαφές του Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού με επενδυτές στο Λονδίνο ,τόνισε πως «δεν πήγαμε να δώσουμε εξετάσεις, αλλά εκεί ξεκινήσαμε τη διαπραγμάτευση».

Παράλληλα, απέδωσε την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία στο υψηλό επίπεδο του χρέους.

Αιχμές άφησε και κατά της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, λέγοντας πως η «ΕΕ δεν έχει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες. Δεν πρόκειται να δώσω της χαρά στην κ. Μέρκελ να της ζητήσω συνάντηση και μου πει όχι. Εάν όμως υπάρχουν χώρες στην ΕΕ που διαφωνήσουν με τη λιτότητα, η καγκελάριος της θα κάνει;»


Δεν υπάρχουν σχόλια: