20.12.14

Αθεώρητα βιβλιάρια γιατρών παρά το γεγονός ότι πλήρωσαν ΤΣΑΥ...

Δέκτης παραπόνων για άλλη μία φορά ο Ιατρικός Σύλλογος...
Μπάχαλο το ηλεκτρονικό αρχείο του Ταμείου Σύνταξης και Αυτασφάλισης Υγειονομικών. Παρά το γεγονός ότι τον Οκτώβριο οι γιατροί κλήθηκαν και καταχώρησαν στοιχεία στους ηλεκτρονικούς τους φακέλους, καθώς το...
Ταμείο είχε χάσει πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, τάξη στο ΤΣΑΥ δεν έχει μπει. Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι τα βιβλιάριά τους για το 2015 δεν έχουν θεωρηθεί αν και έχουν πληρώσει κανονικά τις εισφορές τους.


Νέα μηνύματα λαμβάνουν στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές οι γιατροί σύμφωνα με τα οποία καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΤΣΑΥ για να διαπιστώσουν αν είναι θεωρημένα τα βιβλιάριά τους. Δυστυχώς, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μετατρέπεται για άλλη μία φορά σε δέκτη παραπόνων, αφού αν και πολλοί γιατροί έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές τους, ωστόσο τα βιβλιάριά τους για το 2015 δεν έχουν ανανεωθεί.
«Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην οργάνωση του Ταμείου, ενώ δεν αποκλείεται να μπαίνουν και οικονομικά θέματα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευθύμιος Τσάμης. Το ΤΣΑΥ πετάει για άλλη μία φορά το μπαλάκι στους γιατρούς. «Οι γιατροί οφείλουν να αποδείξουν ότι οι εισφορές τους έχουν όντως πληρωθεί. Μέχρι τέλος του έτους όλοι οι γιατροί πρέπει να έχουν καταβάλει τις εισφορές μέχρι το β’ εξάμηνο του 2014» συμπλήρωσε.
Πάντως και εκείνοι που δεν κατέβαλαν τις εισφορές και θέλουν να τις τακτοποιήσουν τώρα, βρίσκουν το πρόβλημα ότι πρέπει να ενεργήσουν οι ίδιοι για να συμπληρωθούν οι ηλεκτρονικοί τους φάκελοι.
Ο κ. Τσάμης είπε ότι «στη σύσκεψη στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου πολλοί πρόεδροι Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα επισήμαναν το πρόβλημα. Ομως είναι θέμα του Ταμείου να το λύσει, να λειτουργήσει με πιο οργανωμένο τρόπο. Με προσχήματα ότι χάνονται αρχεία ή ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό δεν βγαίνει άκρη» κατέληξε.

Τρίμηνη παράταση
Στο μεταξύ, τρίμηνη παράταξη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ έδωσε προχθές ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο κ. Τσάμης είπε ότι το γεγονός αυτό δεν ανατρέπει την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου να συγκληθεί εκτάκτως ο ΠΙΣ και να συζητηθεί...
 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ
 taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: