2.12.14

Στις κάλπες σήμερα και αύριο οι δικηγόροι...




Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι δικηγόροι των 63 δικηγορικών συλλόγων της χώρας προκειμένου να απαντηθεί αν αποδέχονται ή όχι τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ...
η εκλογική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και μεθαύριο Πέμπτη.


Η διαδικασία διεξάγεται από τις 7π.μ. έως τις 7μ.μ. και οι δικηγόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ασφαλιστικό βιβλιάριο).
Σύμφωνα τον ΔΣΑ, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Αθηναίοι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι μέχρι και τις 28.11.2014, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.
Στην Αθήνα η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 20 εκλογικά τμήματα και τα ψηφοδέλτια θα είναι τρία. Ένα με το «ΝΑΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το «ΟΧΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης (αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας ή καμία αντίδραση), όπως θα υπάρχει και λευκό ψηφοδέλτιο.
Η διαδικασία του δημοψηφίσματος ωστόσο έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς υποστηρίζεται ότι με τον τρόπο αυτό οι σύλλογοι αποφεύγουν τη συλλογική ευθύνη μετακυλίοντας στα μέλη τους την κλιμάκωση ή την περιστολή των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: