8.12.14

"Είμαστε έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή"...

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή»Δρίτσας: Η ψήφιση του προϋπολογισμού ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης...


"Αρχή του τέλους", χαρακτήρισε την ψήφιση του προϋπολογισμού για την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η...
κυβέρνηση να προκηρύξει αιφνιδιαστικά πρόωρες εκλογές, αν δει ότι δεν συγκεντρώνει 180 βουλευτές, και δήλωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "είναι έτοιμο για εκλογές σήμερα, χθες", όπως είπε.

"Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν ανακοινώσει τη συμφωνία με την Τρόϊκα", τόνισε για τους κυβερνώντες ο κ. Δρίτσας, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, περιλαμβάνει νέα μέτρα και δεν θέλει η κυβέρνηση να τα ομολογήσει τώρα στη Βουλή και την κοινωνία. "Εγινε φανερό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από την κυβέρνηση, ότι η έξοδος από το Μνημόνιο σημαίνει νέο Μνημόνιο", είπε.

Σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι "το ατελέσφορο αυτής της συνάντησης προανήγγειλε χθες το βράδυ στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς" και χαρακτήρισε «θλιβερή» την προσέγγιση του στο θέμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΟΛΘ, μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε αργότερα, κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει διαφάνεια, ούτε ενημέρωση προς τη Βουλή και την τοπική κοινωνία για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ. "Το ΤΑΙΠΕΔ οργανώνει με αδιαφανή τρόπο τη διαδικασία να περάσει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΘ σε επιχειρηματικό όμιλο και ίσως να έχουμε εξελίξεις τον Ιανουάριο", επισήμανε. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα, μαζί με τους εργαζόμενους και μέρος των φορέων της Θεσσαλονίκης για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη. Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται από καμιά τέτοια ιδιωτικοποίηση και στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα για τα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, επειδή και τα δύο είναι "πυλώνες" της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου και ο συντονιστής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σαμανίδης.

Στις 7μ.μ. ο κ. Δρίτσας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον και τις γεωστρατηγικές αλλαγές. Ομιλητές θα είναι, επίσης, ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και ο Ερρίκος Φινάλης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: