13.12.14

Σε ανοιχτό «πόλεμο» οι «παπανδρεϊκοί» με τους «βενιζελικούς»...



Εισηγήσεις ως και για …διαγραφές!...
«Μπαρούτι» μυρίζει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τα δύο «στρατόπεδα» να έχουν ήδη σχηματιστεί και τους «πυροβολισμούς» να πέφτουν πλέον «βροχή» εκατέρωθεν.
Για πρώτη φορά χθες, θέση πήρε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ως τότε επιχειρούσε να μην εκτίθεται, κρυπτόμενος πίσω από...
τις δηλώσεις των «πιστών» του στελεχών. Προκληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει τα εσωτερικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε», θέτοντας –στα λόγια βεβαίως- εκτός κόμματος τον Γιώργο Παπανδρέου. Την ίδια  ώρα, δεχόταν εισηγήσεις από στελέχη του κόμματος να διαγράψει βουλευτές που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, ζητώντας μάλιστα πίσω τις …έδρες τους!
Είχε προηγηθεί η δήλωση Μωραΐτη με την οποία έκανε λόγο για «δραπέτευση» της κυβέρνησης δια της επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, «τυχοδιωκτικά μυαλά» που προωθούν το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, παίζοντας την χώρα στα ζάρια και συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα συνοδευθεί από αλλαγή ηγεσίας, όταν η Χαριλάου Τρικούπη «απάντησε» με σκληρό τρόπο χωρίς να τον κατονομάσει.
Στη σχετική ανακοίνωση γινόταν λόγος για «δύο-τρία στελέχη» που «επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης» και «ασεβούν» σε βάρος των συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ και του ελληνικού λαού.
Υπέρ της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ πάντως μέσα από ένα συνέδριο που θα κινητοποιήσει όλες τις ανενεργές δυνάμεις του χώρου τάχθηκε ο Φίλιππος Σαχινίδης, εκτιμώντας ότι οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από τις ευρωεκλογές και μετά δεν ενεργοποιούν τις πολιτικές δυνάμεις που ήταν με το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από αυτό. Ο πρώην υπουργός μάλιστα, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν θα κατέβαινε υποψήφιος με άλλο κόμμα στις επικείμενες εκλογές…
Ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε από την πλευρά του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, που μιλώντας σε εκδήλωση υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για ‘οβιδιακές μεταμορφώσεις’ του κόμματος, από το ΠΑΣΟΚ στην Ελιά και κατόπιν στην Δημοκρατική Παράταξη και τώρα πάλι πίσω στο ΠΑΣΟΚ.
«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση σχεδόν ανυπαρξίας, στην χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε», είπε, σημειώνοντας ότι με μία πολύ συγκεκριμένη επιλογή της ηγεσίας του, «δεν υπάρχει κόμμα, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».
Ερωτηθείς και εκείνος αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, υποστήριξε ότι αυτό είναι ένα ‘μεγάλο ζήτημα’. «Αν προκηρυχθούν εκλογές, θα δούμε τι προτάσεις υπάρχουν και ο καθένας θα αποφασίσει», είπε, σημειώνοντας πως το κριτήριο για το αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα είναι να υπάρξει ΠΑΣΟΚ, όπως ζητά η κοινωνία. «Δεν υπάρχει σήμερα ΠΑΣΟΚ που να εκφράζει τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο και αυτό πρέπει να το ξαναφτιάξουμε», είπε με νόημα.
Για ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από κάποιους στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κόμματος μίλησε στην ίδια εκδήλωση ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, σημειώνοντας πάντως ότι «παρ’ όλα αυτά, σε εμάς δεν ταιριάζει η μιζέρια και η ηττοπάθεια. Εμείς ξαναπιάνουμε το νήμα», κάνοντας λόγο για μία μεγάλη ευκαιρία «να κοιτάξουμε στα μάτια την Ιστορία και να δηλώσουμε παρόν» στον νέο κύκλο οραμάτων και στην επανεκκίνηση για τη γενικευμένη αναγέννηση του κινήματος και της χώρας.
Αντίθετα, στο «βενιζελικό στρατόπεδο», το ένα μετά το άλλο τα στελέχη περί την ηγεσία προκαταλάμβαναν διασπάσεις και προβλήματα που θα κριθούν από τον λαό. «Δεν υπάρχει πρόθεση διαγραφών, όμως ο κάθε πολιτικός αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και ασφαλώς έχει το δικαίωμα της αποχώρησης», υποστήριζε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας με νόημα ότι «όποιος αποχωρήσει δημιουργεί πρόβλημα, προξενεί διάσπαση και θα κριθεί από τον λαό».
«Δεν διαγράφουμε κανέναν», έλεγε στο ίδιο ύφος η Εύη Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας όμως ότι  «αν κάποιος θέλει να φύγει, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε», και απαντώντας στον Θάνο Μωραΐτη πως «αν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας θα το πουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ», αφού «δεν είναι ώρα τώρα να παίζουμε τον Ιζνογκούντ».
«Όποιος θέλει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, είναι δική του επιλογή και ευθύνη», σχολίαζε και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, παραδεχόμενος ως ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ ότι «αν ο κ.Παπανδρέου θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να λύσουμε τις διαφορές μας ή να αφηγηθούμε την περπατησιά μας στο μέλλον, χρεώνεται πολλά πράγματα», σχολίαζε ο Παναγιώτης Ρήγας.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: