7.12.14

Δεν είναι προδοσία η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, λέει ο Ορφανός...

 
Στο τρίπτυχο ανάπτυξη, πολιτική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή, έδωσε έμφαση ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ενώ επιτέθηκε σε...
όσους, για ψηφοθηρικούς σκοπούς, όπως είπε, θέτουν θέμα μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αδυνατώ να αντιληφθώ την πολιτική αντιπαλότητα ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προδοσία. Η Δημοκρατία μας, επιβάλει στους βουλευτές ελεύθερη βούληση. Αλίμονο σε όσους διχάζουν τον ελληνικό λαό για ψηφοθηρικούς λόγους», ειπε ο  Ορφανός. Και πρόσθεσε:
«Η πολιτική σταθερότητα πρέπει να είναι κυρίαρχη. Καλούμαστε, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον, να πούμε αλήθειες στον ελληνικό λαό μακριά από υποκρισία και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η Ελλάδα του μέλλοντος πρέπει να είναι πάνω από όλα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές».

Έμφαση έδωσε   στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου, όπως είπε, αναπτυξιακού προγράμματος που είναι σε εξέλιξη για Μακεδονία και Θράκη, και τόνισε ότι η ανανέωση ισχύος του επενδυτικού νόμου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας.

Κλείνοντας, ο  Ορφανός χαρακτήρισε πράξη ευθύνης απέναντι στους Έλληνες, την ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού και πρόσθεσε:

«Ο προϋπολογισμός του 2015 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν με σκληρές θυσίες οι Έλληνες και έχει σημαντικά επιτεύγματα. Η ομαλή εκτέλεσή του θα συνδράμει στην άρση κοινωνικών αδικιών και θα οδηγήσει σε νέα πορεία τη χώρα. Κρίσιμος παράγοντας όμως είναι η πολιτική ομαλότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει στην εποχή της κρίσης και ότι οι δανειστές θα ανταποκριθούν με θετικό τρόπο σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος ως απάντηση στα σημαντικά επιτεύγματα που πέτυχε η χώρα».

πηγή ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: