7.12.14

Δρίτσας: Δεν θα σας ακολουθήσουμε στην προκλητή ένταση ...




...και τα στημένα επεισόδια...
Για «προκλητή ένταση» και «στημένα επεισόδια» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, επισημαίνοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν θα σας ακολουθήσουμε».
Ο...
Θ. Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάσχει από το «σύνδρομο του Ιαβέρη» υπενθυμίζοντας ότι ο Ιαβέρης αυτοκτόνησε για να δείξει την μετάνοιά του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι λογικές Ιαβέρη ήταν κι αυτές που όπλισαν το χέρι του Κορκονέα, ενώ τόνισε ότι η σημασία του Κράτους Δικαίου έγκειται στο ότι ακόμα και το πιο δημοκρατικό κράτος ενέχει βία.
Συνεχίζοντας τις αναφορές στον Β. Ουγκό, ο Θ. Δρίτσας σχολίασε ότι ο συγγραφέας ως μέλος της Συνταγματικής Συνέλευσης του 1848 και σε μια παρόμοια περίοδο κρίσης είχε υποστηρίξει ότι από την κρίση δεν θα βγούμε με περικοπή των κονδυλίων για την κουλτούρα, αλλά με τον διπλασιασμός τους.
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης υπηρετούσαν στο παρελθόν μια «φαύλη κι άδικη» ευμάρεια και τώρα υπηρετούν μια «ακόμα πιο φαύλη κι άδικη» φτώχεια, ενώ παρατήρησε ότι αυτό που τα τρομάζει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι κόμμα της κοινωνίας, ενώ αυτά παραμένουν κόμματα του κράτους.
Τέλος, ο Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε και στην πρόταση οκτώ βουλευτών για εθνική συναίνεση προτρέποντας ότι πρέπει όλοι να πάρουμε θέση για το με ποια πολιτική θα βγούμε από την κρίση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις εκκλήσεις για συναίνεση ως «παιχνίδια για αφελείς» που στην σημερινή κατάσταση της κοινωνίας δεν υπάρχουν πια.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: