2.12.14

Νίπτει τας χείρας του ο υπ. Δικαιοσύνης για το Ρωμανό...



...φέρνει νόμο για σπουδές μέσω τηλεδιάσκεψη.
BINTEO...
Με ευθεία βολή ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα απάντησε ο υπ. Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου στο αίτημα χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας του Ν. Ρωμανού για το οποίο αγωνίζεται με κόστος τη ζωή του καθώς βρίσκεται στην 22η ημέρα απεργίας πείνας. Να θυμίσουμε ότι ...
ο Ν. Ρωμανός είναι ο άνθρωπος που στα χέρια του ξεψύχησε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στη στυγερή δολοφονία στα Εξάρχεια από αστυνομικό.


Ο υπ. Δικαιοσύνης εμμένει στη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας προτείνοντας ως μέσο συνέχισης των σπουδών την τηλεδιάσκεψη που μάλιστα προτίθεται να καταθέσει νόμο στη βουλή. «Το πρόβλημα ποιο είναι να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες, ή η συνέχιση των σπουδών;» ρώτησε και δεσμεύτηκε ότι «θα του δώσουμε τη δυνατότητα να σπουδάσει χωρίς εκπαιδευτική άδεια».

Υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, το συμβούλιο έχει περιορισμένη δυνατότητα να αποφασίσει.

Έκρινε ως θεωρητική την τοποθέτηση του υπ. Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για το θέμα του Ν. Ρωμανού και παρά τις διαφωνίες ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με διαφοροποιημένη τη στάση του ΠΑΣΟΚ εμμένει στη σκληρή και εκδικητική απόφαση να μην του χορηγηθεί το αναφαίρετο δικαίωμα του να σπουδάσει, παρόλο που βραβεύτηκε για την εισαγωγή του στη σχολή.

Ο Χ. Αθανασίου επικαλέστηκε ότι βάση του σωφρονιστικού κώδικα, δεν επιτρέπεται να παρέμβει ο υπ. Δικαιοσύνης και ως νέος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τα χείρας του τις κρίσιμες αυτές ώρες για τον απεργό πείνας με σαφέστατο στόχο όπως φαίνεται από την κυβέρνηση την ηθική και σωματική εξόντωση του νεαρού κρατουμένου απεργού πείνας.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: