21.12.14

Aχ χρυσέ μου...

papamimikos-enorxhstrwths-o-syriza-ndash-skoyrleths-na-bgoyn-ola-ta-stoixeia-sth-dhmosiothta
Αγρια κόντρα...
Παπαμιμίκος: Ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ
 Σκουρλέτης: Να βγουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα...
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
Ο ...
κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί χρηματισμού, επεσήμανε πως «πρέπει να προχωρήσει η δικαστική έρευνα για να δούμε εάν ευσταθούν».

«Όλα αυτά που βλέπουμε είναι ο αντίκτυπος των κοσμογονικών αλλαγών στη χώρα μας. Είναι η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος του δικομματισμού όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία 40 χρόνια», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.

«Έχουμε μία πολύ σημαντική καταγγελία και από τη δήλωση Αποστολόπουλου φάνηκε πως υπήρχε όντως χρηματισμό. Δεν ξέρουμε για λογαριασμό ποιανού ενεργούσε, ωστόσο έχουμε μία παραδοχή» συνέχισε και προσέθεσε πως αυτές οι καταγγελίες γίνονται την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η κορυφαία πολιτική διαδικασία, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα επεσήμανε πως η δικαιοσύνη ολιγωρεί. «Όταν έχουμε υλικό και αναφέρονται ονόματα, τότε κανένας δικαστικός δεν έχει την πολυτέλεια να κρατάει για τον εαυτό του αυτά τα στοιχεία» επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως έπρεπε να κληθεί ο κ. Αποστολόπουλος πάραυτα.

Σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Σαμαράς, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «αποτελεί κίνηση πανικού» και κατηγόρησε τη ΝΔ για «θράσος, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως σκηνοθέτη των καταγγελιών». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι πρέπει να «κληθεί ο κ. Σαμαράς να καταθέσει».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαμιμίκος, επεσήμανε πως «δεν είμαι καθόλου περήφανος για την κατάσταση του πολιτικού συστήματος», ωστόσο όπως είπε, στην «παρούσα φάση έχουν κάποιοι συγκεκριμένες ευθύνες και αυτοί θα πέσουν μέσα στο βούρκο που δημιούργησαν».

Αφού παρέθεσε τα περιστατικά της Παρασκευής, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ότι ο κ. Χαϊκάλης είναι ήρωας.

«Εάν ήμουν εγώ ο κ. Τσίπρας θα ζητούσα συγγνώμη. Εδώ μιλάμε για συμμαχία της ντροπής, που ο ΣΥΡΙΖΑ ενορχηστρώνει και οι ΑΝΕΛ υλοποιούν».

Έκανε λόγο για «συγκροτημένο σχέδιο το οποίο ενορχήστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εκβιαστούν οι βουλευτές να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και έκανε αναδρομή στις καταγγελίες περί χρηματισμού.

Παράλληλα διαμήνυσε πως «θα καταθέσουμε αγωγή τις επόμενες ημέρες αγωγή κατά της κ. Ξουλίδου», ενώ σημείωσε πως ο κ. Αποστολόπουλος δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «κατ' αρχήν θα έπρεπε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να διευκολύνουν και να πιέσουν τη δικαιοσύνη ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρότατες καταγγελίες».

«Πιάνουμε τη μύτη και προχωράμε. Ο Ελληνικός λαός θέλει να σταματήσει την καταστροφή και αυτό που θα εισπράξουν είναι μία ολέθρια ήττα. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το τι θα γίνει με τις δουλειές του», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαμιμίκος, κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε πως υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης για εκλογή. «Πραγματικά ας σταματήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ όλη αυτή τη λασπολογία», κατέληξε.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: