19.12.14

Φρίκη στην Αυστραλία: Έσφαξαν 8 παιδιά...



 BINTEO...

Οκτώ παιδιά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε σπίτι και μία γυναίκα τραυματισμένη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, στο προάστιο Μανούρα της πόλης Κερνς, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας και σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας πρόκειται για...
περίπτωση μαζικής δολοφονίας.

Η Αυστραλία βρίσκεται ήδη σε ύψιστο συναγερμό έπειτα από το περιστατικό ομηρίας την Τρίτη στο Σίδνεϊ που διήρκεσε 16 ώρες και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα παιδιά μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, κάτι που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 34χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της και ότι συνεργάζεται με τις αρχές.

Λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό δεν έχουν γίνει γνωστές, ούτε επίσης η σχέση της γυναίκας με τα παιδιά τα οποία ήταν ηλικίας από 18 μηνών ως 15 ετών.

Το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλέστηκε τη δήλωση μίας γυναίκας που είπε ότι είναι εξαδέλφη της τραυματισμένης και ότι τα παιδιά ήταν αδέλφια.

Η πολιτειακή αστυνομία του Κουίνσλαντ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι κλήθηκε να μεταβεί σε σπίτι στο προάστιο Μανούρα λίγο πριν από το μεσημέρι έπειτα από καταγγελία ότι εκεί βρισκόταν μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη.

Κατά τις έρευνές της στο σπίτι, η αστυνομία βρήκε τα πτώματα των οκτώ παιδιών.

Η αστυνομία του Κερνς συμβούλευσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

"Δεν συντρέχει λόγος το κοινό να ανησυχεί γι αυτό, πέραν του ότι πρόκειται γι ένα τραγικό, τραγικό συμβάν. 

Η κατάσταση ελέγχεται επί του παρόντος και δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανένας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής Μπρούνο Ασνικάρ.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε το περιστατικό "θλιβερό" και σχολίασε ότι αυτές τις ημέρες η χώρα "δοκιμάζεται" (έπειτα και από την πρόσφατη ομηρία).

"Όλοι οι γονείς θα νιώσουν μία βαθιά θλίψη από αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα. Απόψε ο λαός θα κλάψει και θα προσευχηθεί για αυτά τα παιδιά", αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ο πρωθυπουργός.

Ειδικοί μεταβαίνουν από την πρωτεύουσα της πολιτείας, το Μπρισμπέιν, για να βοηθήσουν στις έρευνες, είπε ο ίδιος και τόνισε ότι οι πληροφορίες παραμένουν συγκεγχυμένες και ο τελικός αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να μειωθεί ή να αυξηθεί.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στη συγκεκριμένη συνοικία κατοικούν κυρίως Αβορίγινες Αυστραλοί και οι κάτοικοι γνώριζαν ότι η περιοχή έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: