4.12.14

Σήμερα η δίκη των 65 εξεγερμένων μεταναστών της Αμυγδαλέζας ...



 
Σήμερα Πέμπτη συνεχίζεται, έπειτα από τη διακοπή της την περασμένη Τρίτη, η δίκη των 65 κρατουμένων της Αμυγδαλέζας, που κατηγορούνται για την εξέγερση, τον Αύγουστο του 2011.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ήταν...
η τέταρτη ημέρα της δίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι μάρτυρες έδωσαν διαφορετικές εκδοχές, με τις καταθέσεις τους κατά την ανάκριση (πληροφορίες: Αυγή). Οι μετανάστες  κατηγορούνται μεταξύ άλλων για «στάση με επιχείρηση βίαιης απόδρασης, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή στην οποία συμμετείχαν περισσότερα των δυο ατόμων».
Αναλυτικά το ιστορικό της εξέγερσης:
Χίλιοι εφτακόσιοι; Δύο χιλιάδες; Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσοι μετανάστες και πρόσφυγες, άνθρωποι που διωγμένοι από την ανάγκη και τον πόλεμο, «φιλοξενούνταν» τον Αύγουστο του 2013 στο «Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης» της Αμυγδαλέζας, ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπων, μέσα σε πλαστικά κοντέινερ που έβραζαν από τη ζέστη, με άθλιες συνθήκες υγιεινής, με εκατοντάδες κρούσματα ψώρας, με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομεία, με έλλειψη επικοιννωίας με τον έξω κόσμο.
Embedded image permalink
Χωρίς άλλο σχόλιο.
Τότε, τον Αύγουστο του 2013, οι κρατούμενοι - για το «αδίκημα» της «παράνομης εισόδου» στη χώρα - μετανάστες μαθαίνουν πως αυτή η απάνθρωπη κράτησή τους μπορεί να παραταθεί από τους (ήδη αφόρητους) 12 μήνες στους 18! Και η οργή ξεσπάει, η εξέγερση ανάβει και κατόπιν ξεσπάει, υπό τις φωνές των «τρομοκρατημένων» εκφωνητών των ΜΜΕ, η άγρια αστυνομική καταστολή με τα ΜΑΤ να χτυπούν και να τραυματίζουν δεκάδες ανθρώπους, αφού πρώτα τους έπνιξαν στα δακρυγόνα.


"Εσύ θα ζούσες 18 μήνες εκεί;"
H εκδικητική μανία του κράτους, όμως, δεν εξαντλήθηκε εκεί: 65 από τους εξεγερμένους για την αξιοπρέπειά τους ανθρώπους αυτούς, φορτώνονται με βαριές κατηγορίες, «κακουρηγματικού χαρακτήρα» και σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, δικάζονται με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες,  «για να σταλεί το μήνυμα της τιμωρίας για την εξέγερση της απελπισίας, αλλά και για τον παραδειγματισμό κάθε άλλου απελπισμένου, θυμίζοντας  και επικυρώνοντας προς κάθε κατεύθυνση το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της πολιτικής του "βίου αβίωτου"», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα καλέσματα αλληλεγγύης.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: