9.12.14

Στην 30ή ημέρα απεργίας πείνας ο Ρωμανός...

Σήμερα η απόφαση του Άρειου Πάγου - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11 το πρωί...


Το αίτημα της αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες του απεργού πείνας επρόκειτο να συζητηθεί χτες Δευτέρα, κάτι που όμως δεν έγινε επειδή...
δεν προσήλθε ο εισαγγελέας και έκλεισε η Γραμματεία (!). Παρά την έντονη βροχόπτωση, υπήρξε συγκέντρωση αλληλέγγυων στον Ν. Ρωμανό. Ωστόσο, καθώς ο εισαγγελέας δεν προσήλθε, η απόφαση θα παρθεί σήμερα, Τρίτη 9/12. 

Nέα συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 11 το πρωί, ενώ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πατέρας του επί 29 ημέρες απεργού πείνας Γ. Ρωμανός. 

Απεργία δίψας από σήμερα, ημέρα κατάθεσης της τροπολογίας της κυβέρνησης, προτίθεται να ξεκινήσει ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Φρ. Ραγκούση.

«Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» τόνισε ο κ. Ρωμανός, πατέρας του απεργού πείνας μετά τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Γκράφιτι αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό στη Ρώμη


Συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Ρωμανός, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι "την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος" .

Ανοιχτή πρόταση- έκκληση απευθύνει ο δάσκαλος του Ν.Ρωμανού και διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών, Πέτρος Δαμιανός, ότι προκειμένου να φοιτήσει στη σχολή του, θα τον συνοδεύει ο ίδιος...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: