18.12.14

Λυκούδης: Δύσκολα θα φτάσουμε τους 180…

Λυκούδης: Δύσκολα θα φτάσουμε τους 180…
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την επόμενη μέρα μετά την πρώτη απόπειρα εκλογής, Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Νομίζω ότι είναι μακριά το 160 από το 180. Νομίζω...
ότι δύσκολα θα φτάσουμε στον αριθμό αυτόν που εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βεβαίως υπάρχουν δύο ακόμα Ψηφοφορίες, πολλά ακούγονται για συνεννοήσεις και για ενδεχόμενες αλλαγές στάσης βουλευτών που προβληματίζονται», σχολίασε αρχικά ο κ. Λυκούδης και συνέχισε:

«Με βάση τη δική μου εκτίμηση, θα έπρεπε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση για να αλλάξει λίγο το κλίμα σε σχέση με την αντιπολίτευση και να δημιουργήσει ένα κλίμα συνεννόησης. Θα μπορούσε να δηλώσει ο κ. Σαμαράς, ότι αν βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούμε να πάμε σε εκλογές σε συντομότερο χρόνο. Αυτό πιθανόν να έπειθε κάποιους ανεξάρτητους να πάνε στο –ναι».

«Εγώ μαζί με άλλους 7 συναδέλφους μου, εδώ και 15 μέρες, έχουμε καταθέσει μια πρόταση, με την ίδια επιδίωξη. Να βρεθεί μια συναινετική βάση για να συναντηθεί η αντιπολίτευση με τη συμπολίτευση, να προσδιοριστούν οι εκλογές, να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και να πάμε σε εκλογές το 2015. Εμείς ως βουλευτές, καλό θα είναι να επιμείνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εισπράττω ένα θετικό κλίμα στη λογική των συναινέσεων», πρόσθεσε, ενώ για τον κ. Δήμα σχολίασε:

«Ο κ. Δήμας δεν είναι ένα πρόσωπο αποτρεπτικό. Μπορεί να μην ενθουσιάζει, αλλά δεν είναι αυτό που δημιουργεί την απόσταση από τους 180. Νομίζω ότι βασικά υπάρχει μια αντίληψη ότι ίσως να χρειάζεται να περάσουμε γρήγορα σε πρόωρες εκλογές γιατί τις έχει ανάγκη ο τόπος. Εγώ δεν το πιστεύω αλλά το σέβομαι απόλυτα».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην πιθανότητα συναίνεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση: «μία πρόταση που ζητάει συναίνεση, δεν τη ζητά από ένα ήδη συναινετικό σχήμα όπως είναι η συγκυβέρνηση, ζητάει συναίνεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Αν δεν υπάρξει, δεν έχει βάση η πρόταση» και πρόσθεσε:

«Εάν είναι στοιχείο συνεννόησης μια κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού, εγώ είμαι θετικός. Την έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ η πατρίδα μας αυτή τη συναίνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: