12.12.14

Αθώοι οι 16 συλληφθέντες από τη πορεία στις 17 Νοέμβρη 2012...

Οι 16 συλληφθέντες απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες μετά από μια δίκη που...
διήρκησε συνολικά για έξι συνεδριάσεις. Νωρίτερα συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.


Αθώους έκρινε το δικαστήριο και τους 16 κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εντός των χώρων του ΑΠΘ μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2012. Οι 16 συλληφθέντες απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες μετά από μια δίκη που διήρκησε συνολικά για έξι συνεδριάσεις. Νωρίτερα συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση

Στις 17 Νοεμβρίου του 2012 η αστυνομία συνέλαβε στο σωρό και αφού ξυλοκόπησε τους 16 φοιτητές που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά από την Πρυτανεία υπερασπιζόμενοι το άσυλο. Οι φοιτητές είχαν επιστρέψει μετά την απολύτως ειρηνική πορεία, που είχε πραγματοποιηθεί λίγο πριν για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στον χώρο του Πανεπιστήμιου, καθώς υπήρχαν αποφάσεις των συλλόγων των σχολών που καλούσαν τους φοιτητές να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο για να υπερασπίσουν το άσυλο, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργολαβικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν τότε σε απεργία.

Ξαφνικά και χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή πρόκληση 8 διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν από όλες τις εισόδους του ΑΠΘ με τους φοιτητές να τρέχουν πανικόβλητοι χωρίς να μπορούν να βρουν διέξοδο ενώ παράλληλα χημικά έπνιγαν την ατμόσφαιρα κάνοντας την αποπνικτική. Οι άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να ξυλοκοπούν τους φοιτητές κάνοντας προσαγωγές τριάντα ατόμων εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται και φοιτητές μέλη των Δ.Σ, των φοιτητικών συλλόγων.

Την συμπαράσταση τους στους συλληφθέντες εξέφρασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και πλήθος πολιτικών οργανώσεων φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων...
alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: