15.11.14

Podemos: Ο Ιγκλέσιας γενικός γραμματέας με 88%...

Podemos: Ο Ιγκλέσιας γενικός γραμματέας με 88% 
Ο Πάμπλο Ιγλέσιας εξελέγη γενικός γραμματέας του Podemos με πάνω από το 88%, αφού έλαβε 95.311 ψήφους από τα...
107.488 μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Τα 62 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής εξελέγησαν με ποσοστά που ξεπερνούν το 74%.
Στην ηγεσία του Podemos εκλέχθηκε όλη η αρχικη ομάδα που στάθηκε κοντά στον Ιγκλέσιας, όπως ο οργανωτικός υπεύθυνος Ινίχο Εριχόν, ο οικονομολόγος Χούαν Κάρλος Μονεδέρο, η καθηγήτρια της σχολής Πολιτικών Επιστημών Καρολίνα Μπεσκάνσα και ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Κάρλος Χιμένεθ Βιγιαλέχο. 
Η συμμετοχή στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη της ηγεσίας παρέμεινε κάτω από το 45% σε σχέση με τα πάνω από 240 χιλιάδες μέλη του Podemos.
Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν ότι υπήρξε μια πανηγυρική εκλογή του Ιγκλέσιας και πως η συμμετοχή στις ψηφοφορίες ήταν ικανοποιητική, δεδομένων των νεωτερισμών στις διαδικασίες εκλογής διαμέσου του διαδικτύου και των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα.
Υπήρξαν 71 υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού γραμματέα. Ο Πάμπλο Ετσενίκε, ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της μειοψηφίας στο Podemos, δήλωσε ότι ψήφισε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας για γενικό γραμματέα του κόμματος εκτιμώντας ότι είναι ο πλέον κατάλληλος.
Στο κλείσιμο του συνεδρίου του Podemos στο Τεάτρο Απόλο της Μαδρίτης συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος της Μαριναλέδα και ηγέτης του συνδικάτου εργατών γης SAT Σάντσεθ Γκορδίλιο και η ηγεσία του "ΣΥΡΙΖΑ Γαλικίας", που θα κατεβεί μαζί με το Podemos στις αυτοδιοικητικές εκλογές της άνοιξης.
  
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: