13.11.14

"O Πρύτανης των ΜΑΤ"...

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ:


Παραμονές της 41ης επετείου του Πολυτεχνείου, ο...
πολυθεσίτης και έμπιστος της μνημονιακής κυβέρνησης Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Φορτσάκης, έκλεισε τη Νομική και κάλεσε τα ΜΑΤ να απομακρύνουν τους φοιτητές από την Σχολή. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σήμερα γύρω από τη Νομική Σχολή, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των φοιτητών, της δημοκρατικής νομιμότητας και μας θυμίζουν στιγμές του Νοέμβρη του ’73.

Κάποιοι που ζήσαμε τα γεγονότα του Νοέμβρη του ’73, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκριση με τον διαβόητο Ευάγγελο Σδράκα, τον «πρύτανη των τανκς», λόγω της «έμπνευσής του» να καλέσει την αστυνομία και τα άρματα μάχης να επέμβουν στο Πολυτεχνείο.

Σήμερα ο Πρύτανης κάλεσε τα ΜΑΤ για την απομάκρυνση των φοιτητών από το κτίριο της Νομικής Σχολής, με το έωλο επιχείρημα της προστασίας του κτηρίου. Μήπως για να παραδοθεί ακέραιο στο ΤΑΙΠΕΔ;

Ο στόχος του κ. Φορτσάκη δεν είναι η προστασία των κτηρίων, ο πραγματικός στόχος είναι οι μνήμες που τα «στοιχειώνουν». Ο κ. Φορτσάκης δεν λησμόνησε και απ’ ότι φαίνεται δεν μπορεί να ανεχθεί το βάρος της ιστορίας της Νομικής, η οποία λειτούργησε το 1973 σαν θρυαλλίδα για τα γεγονότα που γέννησαν στη συνέχεια την εποποιία του Πολυτεχνείου.

Πιστεύει αλήθεια ο κ. Φορτσάκης πως με την απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων για τη επέτειο, θα απαγορεύσει και τη μνήμη; Αυτό δεν το κατόρθωσε κανείς, 41 χρόνια τώρα. Το μόνο που θα καταφέρει ίσως είναι να καταγραφεί στην ιστορία ως άλλος ένας πρύτανης των ΜΑΤ…
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: