29.11.14

Oταν η Μενδώνη εκνευρίστηκε με την Περιστέρη...

Η άρνηση της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τον σκελετό που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης προκάλεσε την... παρέμβαση της Λίνας Μενδώνη.
  Η...
γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την διάρκεια της συνέντευξης Tύπου και μετά τα πιεστικά δημοσιογραφικά ερωτήματα πήρε τον λόγο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «επειδή έχω εκνευριστεί και με τις ερωτήσεις αλλά και με τις απαντήσεις» δίνοντας διευκρινήσεις σχετικά με τον σκελετό της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με την Λίνα Μενδώνη, ο σκελετός εντοπίστηκε «διαταραγμένος και αποσπασμένος». Βρέθηκε κρανίο σε απόσταση από το ταφικό όρυγμα. Η κάτω γνάθος ήταν εκτός ορύγματος. Επίσης, βρέθηκαν πλευρά, πόδια και άκρα, περίπου δηλαδή το 80% του σκελετού. Η λεκάνη εντοπίστηκε διαμελισμένη λόγω πτώσης λίθων.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού στην παρέμβαση της ανέφερε ότι ο σκελετός παραμένει στην Αμφίπολη, καθώς αναζητείται εργαστήριο και σύνθεση ομάδων από οστεολόγους, ανθρωπολόγους, αλλά και ιατροδικαστές.

Η Λίνα Μενδώνη αποσαφήνισε και τη φράση που είχε ακουστεί νωρίτερα από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, η οποία είχε μιλήσει και για εθελοντές στην ανασκαφή. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού ξεκαθάρισε πως δεν εργάστηκε κανένας εθελοντής στην ανασκαφή, αλλά μόνο μια στενή και επί χρόνια συνεργάτιδα της Κατερίνας Περιστέρη.


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: