18.11.14

Εμπλοκή Μπαλτάκου στην υπόθεση Hellas Power-Energa ...

Θ. Πετράκος: Και στο σκάνδαλο Hellas Power - Energa ο Μπαλτάκος...καταγγέλλει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος...
Εμπλοκή του Τάκη Μπαλτάκου στην υπόθεση Hellas Power-Energa κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 
Παράλληλα, αποκάλυψε την...
ύπαρξη επιστολής δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει πιέσεις από τον πρώην γ.γ της κυβέρνησης για εξωδικαστικό συμβιβασμό. Υποστήριξε, μάλιστα, πως ο εν λόγω δικηγόρος πριν από λίγες μέρες δέχτηκε ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του!

Ειδικότερα,  ο Θ. Πετράκος αποκάλυψε, μιλώντας στην επιτροπή, πως υπάρχει επιστολή δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία αναφέρει ότι δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από τον πρώην γ.γ γραμματέα της κυβέρνησης για να δεχθεί εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπαλτάκου – όπως είπε - έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο ιδιοκτητών των εταιρειών. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Πετράκος ο δικηγόρος ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου δέχθηκε ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του, καταδεικνύει στην επιστολή του ακόμα και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης εναντίον του.

«Γνώριζε η ΡΑΕ γι αυτή την προσπάθεια από πλευράς του κ. Μπαλτάκου περί εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη συμμετοχή της ΡΑΕ», ρώτησε τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής, ο οποίος επεσήμανε πως αν γινόταν εξωδικαστικό συμβιβασμός τότε διαγράφονταν οι ποινικές ευθύνες.

Ο Ν. Βασιλάκος – Πρόεδρος της ΡΑΕ - απάντησε πως η ΡΑΕ δεν γνωρίζει γα την επιστολή του δικηγόρου μιας και δεν της έχει κοινοποιηθεί. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την υπόθεση καθ' αυτή ο πρόεδρος της ΡΑΕ δήλωσε πως η Ρυθμιστική Αρχή έκανε ό,τι μπορούσε, συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων, τα οποία οι εταιρείες πολέμησαν δικαστικά.



topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: