24.11.14

F.T.: Η Αριστερά έχει δίκιο για το χρέος...


 

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την εξουσία το 2015»...


Τη λύση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος αλλά και των άλλων κεντροαριστερών κομμάτων της Ευρωζώνης προκρίνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, τονίζοντας ότι αποτελούν τη μόνη επιλογή για όσους πολίτες της Ευρωζώνης ζητούν...
περισσότερες δημόσιες επενδύσεις και αναδιοργάνωση χρεών.
«Μπορεί να μην θεωρείτε τον εαυτό σας υποστηρικτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εάν όμως ζείτε στην ευρωζώνη και ενστερνίζεστε τις παραπάνω πολιτικές, αυτή είναι η μόνη σας επιλογή», αναφέρουν οι Financial Times, σε άρθρο τους με τον τίτλο «Η ριζοσπαστική Αριστερά έχει δίκιο για το χρέος».

«Oι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι "αφήνω λάσκα και σφυρίζω αδιάφορα". Το πού οδηγεί μια τέτοια κοντόφθαλμη στρατηγική, είναι εμφανές στην Ελλάδα. Μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης, η κυβέρνηση βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική κρίση» συνεχίζουν στο δημοσίευμά τους οι Financial Times, ενώ εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την εξουσία το 2015.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις κι έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την εξουσία στις επόμενες γενικές εκλογές, πιθανόν το 2015», υπογραμμίζεται.

Μάλιστα στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για τα χρέη των χωρών για τα οποία επισημαίνεται ότι μόνο η ριζοσπαστική αριστερά μπορεί να προτείνει λύσεις.

«Η τραγωδία στην Ευρωζώνη σήμερα είναι η αίσθηση παραίτησης που επικρατεί, όπου τα κατεστημένα κόμματα της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, αφήνουν την Ευρώπη να κυλήσει σε έναν οικονομικό "πυρηνικό χειμώνα". Κατά μία έννοια είναι τραγικό, αλλά μόνο κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς μπορούν να στηρίξουν αξιόλογες στρατηγικές, όπως αναδιοργάνωση χρέους», υπογραμμίζεται.

«Η άνοδος των Podemos δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εναλλακτική στρατηγική. Αν δεν αλλάξουν θέσεις τα καθιερωμένα κόμματα, θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό για να καλύψουν οι Podemos και ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: