12.11.14

Τουρκικά F16 καταδίωξαν ελληνικό αεροσκάφος ...

 
...και αναχαιτίστηκαν επάνω από τη Μύκονο.
Tην ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας, πέταγε από τη Χίο στα Ψαρά!
Tι δήλωσε ο Δένδιας για το επεισόδιο...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
 
 Ελληνικά και Τουρκικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες ενώ την ίδια στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πέταγε από τη Χίο στα Ψαρά προκειμένου να επισκεφτεί το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού.

Από...

τουρκικής πλευράς υποστηρίζεται ότι τα μαχητικά αεροσκάφη «σηκώθηκαν» για να ελέγξουν ένα αεροσκάφος που το θεώρησαν ιπτάμενο ραντάρ. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, επρόκειτο για αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ελέγχει την σωστή λειτουργία των ραδιοβοηθημάτων στα νησιά.

Στο σημείο έφτασαν ελληνικά F-16 που μετά από εικονικές αερομαχίες αναχαίτισαν τα τουρκικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αρχή του επεισοδίου έγινε στον εναέριο χώρο πάνω από τα Ψαρά και ολοκληρώθηκε με την επέμβαση των ελληνικών F-16 στην περιοχή της Μυκόνου.

Ενώ όλα αυτά γίνονταν επάνω από το Αιγαίο, ο Έλληνας αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης επικοινωνούσε, στην «κόκκινη» γραμμή, με τον Τούρκο ομόλογό του, υποστηρίζοντας ο τελευταίος ότι πρόκειται για λάθος Τούρκου πιλότου που θα τον οδηγήσει σε πειθαρχικό ενώ ζήτησε συγνώμη για το επεισόδιο.


topontiki.gr

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Real Fm, ο   Δένδιας ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι διαπιστώθηκε ότι δύο τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ένα αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που πετούσε στην περιοχή της Σάμου κι αμέσως υπήρξε επικοινωνία του αρχηγου ΑΤΑ αντιπτέραρχου, Χρήστου Βαΐτση με τον Τούρκο ομόλογό του στην «κόκκινη» γραμμή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: