5.11.14

Με το βλέμμα στο Eurogroup η κυβέρνηση...

 
Έρχεται η τρόικα.
BINTEO...
Διεξοδική συζήτηση ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του ...
υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες έχει καθοριστική σημασία για την πολύ σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση.

Στόχος, όπως είπε είναι «να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση και να περάσουμε στη νέα φάση, μετά το μνημόνιο και την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ και ανέφερε ότι ο κ. Χαρδούβελης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εν συνεχεία διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε σε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στη νέα φάση που θα μπει η χώρα μετά το τρέχον πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι «άρα πρόκειται για μια παρεξήγηση» (Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ).


 

«Πάντα τη θέλαμε την προληπτική γραμμή στήριξης της Ελλάδας», σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «είναι ευρωπαϊκά λεφτά. Έχουμε αδιάθετο υπόλοιπο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

«Η έλλειψη συναίνεσης, η μικρότητα και η κομματικότητα υπονομεύουν τη χώρα», συνέχισε, αναφέροντας ακόμη πως «το κλίμα μέσα στη χώρα δεν είναι το καλύτερο για μια διαπραγμάτευση εθνικού χαρακτήρα».

Συμπλήρωσε όμως πως «εις πείσμα εμείς θα προχωρήσουμε» και ότι «στόχος είναι να κλείσει (το πρόγραμμα) πριν από το τελευταίο Eurogroup αυτού του χρόνου».

Τα εθνικά θέματα

Ο υπουργός Εξωτερικών, στο μεταξύ, τάχθηκε κατά της σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα

Όπως είπε, δεν υπάρχει κάποιος εθνικός κίνδυνος, προκείμενου να συγκληθεί.

«Καλοδεχούμενοι οι πρόεδροι των κομμάτων αν θέλουν περαιτέρω ενημέρωση», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα ότι πρέπει να πάψει να παραβιάζει του κανόνες Διεθνούς Δικαίου.

Χαρδούβελης: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η τρόικα στην Ελλάδα

Από την δική του πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου, ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα βρίσκονται στην Αθήνα.

Για την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα πρέπει να καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου όλοι θα είναι νικητές, είπε ο Γκ. Χαρδούβελης,

Ο υπουργός τόνισε ότι η σχετική συζήτηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

«Από 1η Ιανουαρίου δεν υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα», εξήγησε.

Επανέλαβε δε ότι δεν υπάρχει θέμα παράτασης του προγράμματος, θέση που αποδόθηκε στον πρόεδρο του Eurogroup (Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ).

 

 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: