15.11.14

«Απαιτείται λεπτή ισορροπία για τις προσχωρήσεις στα ψηφοδέλτια»...

Νίκος Βο/υτσης
Η πολιτική συμμαχιών, η διεύρυνση σε χώρους όπου μπορεί να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση, οι προσχωρήσεις στελεχών από άλλα κόμματα όπως π.χ. το ΠΑΣΟΚ και η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια αποτελούν ζητήματα που...
προβληματίζουν έντονα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η σχετική συζήτηση έχει μεταφερθεί και σε επίπεδο κομματικής βάσης.
Ένα από τα κορυφαία και πιο έμπειρα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας σήμερα για το θέμα περιέγραψε τους όρους και τις προϋποθέσεις της διαδικασίας, επισημαίνοντας ότι απαιτείται «λεπτή ισορροπία» και «κατά περίπτωση» αποφάσεις.
Μιλώντας στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο, σημείωσε ότι δε μπορεί να εκδοθεί «ένα γενικό «Φετφά», ωστόσο οι προσχωρήσεις  πρέπει να έχουν το στοιχείο της ανιδιοτέλειας, την έξωθεν καλής κοινωνικής μαρτυρίας και της ειλικρινούς αλλαγής σε σχέση με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν.
 Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει ένας περίκλειστος χώρος, ούτε «να κλείσουμε πόρτες-παράθυρα, να μη μπει κανείς από το «παλιό» πολιτικό προσωπικό», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι «όσο επικίνδυνο θα ήταν να πούμε «μπάτε σκύλοι αλέστε», άλλο τόσο ανόητο και έξω από την ταυτότητα του χώρου και την εντολή του λαού, θα ήταν να πούμε πόσοι έχουμε ταυτότητα εδώ και 10, 20, 30 χρόνια στην Αριστερά για να προχωρήσουμε αυτή την ιστορία», σχολιάζοντας με χιουμοριστική διάθεση ότι μια τέτοια λογική  θα ισοδυναμούσε με μια ιδιότυπη «σέχτα κομμουνιστών».
Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε το «καυτό» αυτό ζήτημα να επιλυθεί σε συμφωνία και συνεργασία ηγεσίας-κόμματος, χωρίς να ξενίζει ή να συνταράσσει, αφού όπως κατέληξε ερμηνεύοντας το ρεύμα ψηφοφόρων και πολιτικών στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ «αυτό είναι φυσιολογικό και εύλογο», διότι «ένας ολόκληρος κόσμος στη βάση της νέας κοινωνικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει η κρίση στρέφονται ως πολιτική διαμεσολάβηση και εκπροσώπηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι σαφές ότι ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού που είχε θητεύσει σε θέσεις αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικές ή και πολιτικές, θα ακολουθήσει αυτό το ρεύμα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: