5.11.14

Ήξεις αφήξεις Ντάισελμπλουμ για νέο κορσέ...

Γερούν Ντάισελμπλουμ 

Το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει πανικόβλητο να διαψεύδει δημοσιεύματα που λένε ότι «ενδεχομένως θα συζητηθεί η...
συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος του EFSF», όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε έγγραφο για την ημερήσια διάταξη της συνόδου της Πέμπτης.
 
Το έγγραφο σημειώνει: «Ενδεχομένως θα συζητηθεί η συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος του EFSF. Μια πιθανή συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος θα εξαρτηθεί επίσης από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Σύμφωνα με το υπουργείο, «ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αποσαφήνισε ότι δεν έκανε καμία αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά αντίθετα για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα. Όσοι, συνεπώς, οικοδομούν σενάρια σε λανθασμένη βάση, προκαλούν ζημία στον τόπο», τονίζει το υπουργείο.
Στο έγγραφο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενημερώνει για την πρώτη αποστολή της τρόικας που ολοκληρώθηκε στις 8 Οκτωβρίου και επισημαίνει ότι η τρόικα «θα επιστρέψει σύντομα» στην Αθήνα για να συνεχίσει την εξέταση προόδου.
Επίσης, επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση αυτή συνδέεται με μια δόση από το EFSF ύψους 1,9 δισ. ευρώ και με μια δόση 3,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.
«Αυτή η δόση θα καταβληθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής» και μετά από «μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα για την εφαρμογή» του μνημονίου. 

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: