4.11.14

Και λίγα του είπε τελικά ο Δήμος Βερύκιος...

Το ΕΣΡ απέρριψε σήμερα την αίτηση που έκανε ο Αύγουστος Κορτώ για τα ομοφοβικά σχόλια του δημοσιογράφου εναντίον του.

Θα...
το θυμάστε άλλωστε, είναι εκείνα τα περίφημα σχόλια από την πρωινή εκπομπή του Βερύκιου στον «Alpha 98.9». Την εκπομπή αυτή μέσα από την οποία βγαίνει και για ένα δεκάλεπτο κάθε πρωί ζωντανά στην τηλεόραση του Alpha ο δημοσιογράφος και, χωρίς υπερβολή, η Σταματίνα Τσιμτσιλή μπορστά του ακούγεται σαφώς πιο σοβαρή. Το ΕΣΡ απέριψε την αίτηση θεραπείας του συγγραφέα πατώντας σε κάποιους δικονομικούς κανόνες κι επειδή δεν «προσβάλλονται τα έννομα συμφέροντα του αιτούντος».

Το ΕΣΡ τιμώρησε αρχικά τον «Alpha 98.9» με ένα πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ, μόνο. Επειδή, «δεν τηρήθηκαν οι γενικά παραδεκτοί κανόνες που αφορούν την ορθή, ευπρεπή και καλαίσθητη εκφορά του λόγου». Καμία κουβέντα για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια του Δήμου Βερύκιου. Σύμφωνα δε με το Συμβούλιο και τη σημερινή του απόφαση, «η λέξη "ιδιαιτερότητα" δεν ενέχει απαξίωση, εξευτελισμό ή απομόνωση»., αλλά, «υποδηλώνει μία υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα η οποία σχετίζεται με μία κοινωνική ομάδα, μεταξύ των πολλών άλλων, οι οποίες συνθέτουν μία ανοιχτή, σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία». Επίσης το ΕΣΡ έκρινε πως «δια της επίμαχης ραδιοφωνικής εκπομπής δεν ενθαρρύνθηκε ο εξευτελισμός ή η κοινωνική απομόνωση του αιτούντος (σ.σ.: Αύγουστος Κορτώ) λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού του».

Και κάτι τελευταίο. Το ΕΣΡ δεν τιμώρησε πιο βαριά τον Δήμο Βερύκιο για έναν ακόμα λόγο: γιατί και να το έκανε, ο Αύγουστος Κορτώ «δεν θα είχε καμία ωφέλεια από αυτήν και εντεύθεν έννομο συμφέρον»...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: