21.11.14

Πλήρης κυβερνητική συμμόρφωση στις απαιτήσεις της τρόικας...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου...


Πλήρης η κυβερνητική συμμόρφωση στις απαιτήσεις της τρόικας - Βρυξέλλες και Βενιζέλος προανήγγειλαν συμφωνία μέχρι...
το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και στα σκληρά μέτρα της αξιολόγησης και στη νέα "πιστωτική γραμμή" που θα συνοδεύεται από τρίτο Μνημόνιο.


Μετά από ένα μακρύ διάστημα "αντιστάσεων", λεονταρισμών, "κόκκινων γραμμών" και περιπάτων αναψυχής στις αγορές, η κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως χθες την απαίτηση της τρόικας για υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στο τρέχον Μνημόνιο, καθώς και την "οδηγία" των δανειστών για νέα "πιστωτική γραμμή", που θα περιλαμβάνει νέους όρους για τη χώρα και την επιτήρηση από Ε.Ε. και ΔΝΤ για τα επόμενα ένα-δύο έτη.

Όπως προανήγγειλαν οι Βρυξέλλες και υπαινίχθηκε ο Βενιζέλος, όλα θα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας συζητήθηκαν μεταξύ του Γκ. Χαρδούβελη και της τρόικας, με τηλεδιάσκεψη, μέχρι αργά τη νύχτα. 

Τρόικα και συγκυβέρνηση διαπραγματεύονται με στόχο το ορόσημο της 8ης Δεκεμβρίου. Η συζήτηση για το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου Μνημονίου δεν εξετάσθηκε στη τηλεδιάσκεψη, αλλά αναμένεται να εξετασθεί στο Euroworking Group της 27ης Νοεμβρίου, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει συμφωνία...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: