30.11.14

Χιλιάδες Γερμανοί στους δρόμους...

Χιλιάδες οι άνθρωποι σε όλη την Γερμανία που βγήκαν στους δρόμους για ολονυχτίες με κεριά στην...
μνήμη της 23χρονης Tugce Albayrak, που την έβγαλαν από το υποστηρικτικό μηχάνημα μετά από ένα χρόνο σε κώμα.

Η φοιτήτρια, ένα χρόνο πριν στα 22 της, επενέβη όταν άκουσε γυναίκες μέσα σε μια τουαλέτα εστιατορίου, να φωνάζουν για βοήθεια. Ευτυχώς οι γυναίκες σώθηκαν με την επέμβαση της, αλλά λίγο αργότερα ένας από τους άνδρες που παρενοχλούσαν τις γυναίκες, της επιτέθηκε στο πάρκινγκ με ένα γκλομπ αφήνοντας την με πολύ σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα από τα οποία δεν ξύπνησε ποτέ.

Οι γονείς της 23χρονης αποφάσισαν να την βγάλουν από την μηχανική υποστήριξη στις 28 Νοεμβρίου, ημέρα των γενεθλίων της, καθώς οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι δεν θα ξυπνήσει ποτέ και είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρή. Η νεαρή έχει θεωρηθεί ηρωίδα στην Γερμανία και χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν το Σαββατοκύριακο στους δρόμους με κεριά, κατευθυνόμενοι στο εστιατόριο όπου της επιτέθηκαν, για να την τιμήσουν.

Πολλοί κρατούσαν πλακάτ που έλεγαν Ευχαριστούμε Tugce, άλλοι φορούσαν t-shirts που έλεγαν στα Τουρκικά (την καταγωγή της 23χρονης) σε αγαπάμε Tugce.

Μια επιστολή που υπογράφηκε από 50.000 ανθρώπους ζητάει από τον Γερμανό Πρόεδρο Joachim Gauck, να της δώσει μετά θάνατον το Εθνικό Μετάλλιο Τιμής.

Ο άνδρας που της επιτέθηκε, 18 ετών, βρίσκεται υπό κράτηση. Μια πορεία ξεκίνησε την Κυριακή στο Βερολίνο με χιλιάδες ανθρώπους που τίμησαν την 23χρονη για τη γενναιότητα της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: