17.11.14

Δύο συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο στην Κρήτη...

Δύο συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο στην Κρήτη 
Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο σήμερα το απόγευμα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην...
πλατεία Ελευθερίας στις 6 το απόγευμα από όλους τους φορείς της πόλης και στα Λιοντάρια μισή ώρα αργότερα μόνο από το ΠΑΜΕ, όπως κάθε φορά, σύμφωνα με το cretalive.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε το καταλυτικό ιστορικό γεγονός που συμβόλισε τη μετάβαση της χώρας στη πιο μακρά περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας της σύγχρονης Ιστορίας της.

Η Μεταπολίτευση εκπλήρωσε σε σημαντικό βαθμό τις προσδοκίες και τα όνειρα των νέων της εποχής για μια Ελλάδα δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη, εθνικά ανεξάρτητα και ισότιμη με τις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης.

Με την οικονομική κρίση ο κύκλος της Μεταπολίτευσης έκλεισε. Η έξοδος από τη λογική των πάσης φύσεως Μνημονίων και η ιστορική μετάβαση της Ελλάδας στη νέα Μεταπολίτευση, προϋποθέτει μια επανάσταση δημιουργικότητας, εφευρετικότητας, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας.

Αυτού του είδους η πνευματική εξέγερση της νέας γενιάς θα μπορούσε να συναντήσει τα προτάγματα της γενιάς του Πολυτεχνείου και να συμβολίσει την απαρχή της δημιουργίας της νέας Ελλάδας που όλοι οι Έλληνες σήμερα προσδοκούν και ονειρεύονται» είπε με αφορμή την επέτειο ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: