4.11.14

Παππάς: Εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν...

Παππάς: Εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν


Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αλλά και το...
ενδεχόμενο εκλογών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ευθαρσώς την πρόσκληση να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να καθοριστεί η ημερομηνία των εκλογών και να καθοριστεί από τώρα το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας», σχολίασε αρχικά ο κ. Παππάς και συνέχισε:
«Εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν. Αυτό έχει παγιωθεί ως κλίμα. Δεν έχει ψηφίσει η βουλή αλλά οι δημόσιες τοποθετήσεις των βουλευτών δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ μακριά από τους. Αυτό δίνει την παρατεταμένη αίσθηση αβεβαιότητας το οποίο κάνει τη χώρα μας να πηγαίνει στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με χαμηλωμένα τα όπλα. Μία κυβέρνηση η οποία έχει ημερομηνία λήξεις και μια κυβέρνηση η οποία διακηρύσσει ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι θα τηρηθούν όλα τα προαπαιτούμενα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν μπορεί να υπογραφεί συμφωνία, χωρίς να έχει μιλήσει ο λαός μας. Πρέπει και η Ελλάδα, τη διαπραγματευτική της ισχύ και θέση να την ενισχύσει. Αυτό μπορεί να γίνει έχοντας μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή», πρόσθεσε και συνέχισε:
«Όταν ο κ. Τσίπρας ήταν στη ΔΕΘ έδινε τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σαμαράς καταστροφολόγισηε για το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Η αντίληψη αυτή συμπυκνώνει την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία λέει ότι αν καταστρέψουμε την εσωτερική μας αγορά, θα προστρέξουν οι επενδύσεις», είπε ακόμα ο κ. Παππάς.
«Καθίσαμε με ειλικρινά και δώσαμε τη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία, να προσέλθει στο τραπέζι, να συμφωνήσουμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να πάμε συντεταγμένα. Εμείς ξέρουμε ότι κάθε ώρα που περνάει είναι καταστροφική για τους πολίτες. Δεν βάζουμε την πολιτική μας δυναμική στον τόκο», επισήμανε ο κ. Παππάς και στη συνέχεια, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις είπε:
«Το τμήμα εξωτερικής μας πολιτικής είναι σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου εξωτερικών και θα τοποθετηθούμε με αίσθημα ευθύνης και με καμία προσδοκία να χρησιμοποιήσουμε τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση».
«Νομίζω ότι είναι ανάγκη και προς τους εταίρους και προς τους γείτονες, να βγάλει προς τα έξω ένα ενιαίο Εθνικό Μήνυμα το συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής», σημείωσε ακόμα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τη θέση του, ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές χθες. Αυτό δεν αναιρεί καθόλου την ανάγκη να υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση, ομαλότητα και σταθερότητα. Δυστυχώς βλέπουμε ορισμένα δημοσιεύματα που υπονοούν ότι θα υιοθετηθεί μια στρατηγική ένταση δίχως τέλος, το οποίο το απευχόμεθα. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται αυτή τη στιγμή ως η δύναμη της σταθερότητας, της ομαλότητας και της δημοκρατικής διεξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: