19.11.14

Πόρισμα-καταπέλτης για τον Καρατζαφέρη...


Επιβαρυντικό είναι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της βουλής για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, στο πλαίσιο του ελέγχου για τις offshore εταιρείες με τις οποίες φέρεται να συνδέεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ όπως αποκάλυψε η Realnews.
Σύμφωνα με πληροφορίες από...
tovima.gr, η εταιρεία Catalina International που δέχθηκε τα τρία επίμαχα εμβάσματα, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ, φαίνεται ότι ιδρύθηκε το 1992.
Τον Νοέμβριο του 2007 εμφανίζονται σε λογαριασμό της δύο εμβάσματα από την εταιρεία Premium Properties (της οποίας πραγματικός δικαιούχους είναι ο Αλέξανδρος Τσάτσος ,ιδιοκτήτης της Κεστρέλ) συνολικού ποσού 1.5 εκατ. ευρώ (ως εξόφληση μέρους του φερομένου δανείου).
Τον Αύγουστο του 2008 εμφανίζεται ένα ακόμα έμβασμα 150.000 ευρώ από την εταιρεία MALWERN προς την Catalina Ιnternational με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τον κ. Καρατζαφέρη και τον γιο του, Ιωάννη Καρατζαφέρη.
Και αυτό το ποσό, σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, εγγράφεται ως αποπληρωμή προσωπικού δανείου που είχε πάρει η εταιρεία του Τσάτσου.
Σημειώνεται όμως ότι από τα έγγραφα στοιχεία που προσκομίστηκαν η Catalina International δεν φαίνεται να έχει εκταμιεύσει αντίστοιχο ποσό στην εταιρεία του Τσάτσου. Συνεπώς, λένε οι λογιστές, δεν προκύπτει η πραγματική αιτία μεταβίβασης του ποσού του 1.650.000 ευρώ από την Premium Properties.

Δεν υπάρχουν σχόλια: