20.11.14

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος...

BINTEO...
"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος καμία συναίνεση και καμία συμμετοχή δεν θα υπάρξει σε κυβερνήσεις Μνημονίων" δήλωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς στο ΣΚΑΙ διευκρινίζοντας ότι ...
όσο πιο ισχυρή θα είναι η εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο εύκολη θα είναι η εφαρμογή του προγράμματός του".

"Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, αναπτυξιακό πλάνο και βιώσιμο χρέος. Αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα από τα τρία". Τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν συναινέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνήσεις που θα εφαρμόσουν Μνημόνια. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο προϋπολογισμός που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση είναι απολύτως ενταγμένος στη μνημονιακή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα γίνει κυβέρνηση θα ξεκινήσει άμεσα το ξήλωμα του μνημονιακού καθεστώτος.

"Οι λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση τελείωσαν όπως είπε ο Γκ. Χαρδούβελης και τώρα είμαστε στον αστερισμό της σωτηρίας για να σωθούμε για άλλη μια φορά" από την μία δηλαδή είναι η γνωστή σωτηρία των Μνημονίων και από την άλλη το συμπαγές σχέδιο που προτείνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μια επιλογή ιστορικού χαρακτήρα και δεν μπορεί να γίνει ερήμην του ελληνικού λαού. Συναινέσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν, θα πρέπει να αποφασίσει η σημερινή βουλή, αν θα διαλύσουμε το ασφαλιστικό σύστημα; ή αν ένα μεγάλο ποσοστό του λαού μας θα κατέβει από το τραίνο της ανάπτυξης;

Σε όλες τις χώρες που εφαρμόστηκαν πολιτικές τύπου Ελλάδας, όπως στην Ισπανία και την Ιρλανδία επακολουθούν πολιτικοί σεισμοί όπως το Podemos και το Sinn Fein. Με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει συζήτηση για το χρέος γιατί η ίδια, την έχει λήξει υποστηρίζοντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Όσο για μια συνάντηση που να συμπεριλαμβάνει τον κ. Βενιζέλο, ο Ν. Παππάς δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητά της και ρώτησε γιατί αυτοί δεν πρέπει να περιλαμβάνει και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: