25.11.14

Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή...

Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη ΒουλήΤο δίλημμα "σταθερότητα στη βάση του δημοσιονομικού κεκτημένου ή θετικό σοκ σε Ελλάδα και Ευρωζώνη", με φόντο την...
εξέλιξη της διαπραγμάτευσης Ελλάδας και Τρόικα και την προεδρική εκλογή, αναδείχθηκε ως κυρίαρχο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του Προϋπολογισμού του 2015, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Στη σημερινή, πρώτη ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2015, ο εισηγητής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, τόνισε πως η συζήτηση του Προϋπολογισμού εξελίσσεται "σε περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας και κοινωνικής ομαλότητας", με την Ελλάδα να έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την έξοδό της από τη ζώνη του ευρώ.

Ο κος Λουκουρέντζος δεν αρνήθηκε πως στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη φτώχεια και ανεργία. Υπάρχει, όμως, "αποφασιστικότητα να πάμε μπροστά": 

"Με σιγουριά έχουμε πετύχει σταθεροποίηση, έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις για ανάκαμψη. Δεν πάμε πλέον πιο κάτω απ' τα επίπεδα στα οποία ευρισκόμεθα. Για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία πρέπει να συμφωνήσουμε στη συγκρότηση ενός σχεδίου ανάπτυξης. Πρέπει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση μετά την κατάθεση του Προϋπολογισμού - και να καταθέσει μια πρόταση με την οποία να απευθυνθούμε στο λαό και να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη του με βάση αυτό το σχέδιο".

Ο εισηγητής της ΝΔ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την άνοδο της Ελλάδας στον δείκτη ανταγωνιστικότητας, από την 110η θέση στην 36η, σημειώνοντας πως είναι "η μεγαλύτερη πρόοδος που σημείωσε ποτέ άλλη χώρα" και ανέφερε πως μετά τα stress tests των τραπεζών, τα στελέχη τους κάνουν δημοσίως δηλώσεις για την αναχρηματοδότηση των επιχειρήσεων και "η διαφορά στις επιχειρήσεις γίνεται αισθητή".
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: