30.11.14

Παπαδημούλης: «Να τελειώνουμε με το δίδυμο της αποτυχίας Σαμαρά - Βενιζέλου»...

Παπαδημούλης: Εκλογές και γρήγορα 
«Εκλογές,το ταχύτερο δυνατό, για να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα, με λαϊκή εντολή, με το δίδυμο της αποτυχίας Σαμαρά-Βενιζέλου» ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με δηλώσεις του στο...
Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, στο περιθώριο ομιλίας του σε εκδήλωση του κόμματος στη Νεάπολη. Οσο για την αυριανή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τίπρα, τόνισε πως είναι «αυστηρά περιορισμένη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».
«Ο κ. Σαμαράς, που υποσχόταν πρόωρη και καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο σε λίγες μέρες, τώρα παρακαλάει την τρόικα να επιστρέψει και τα δίνει όλα για να επιστρέψει. Το δίδυμο της αποτυχίας Σαμαρά-Βενιζέλου, που διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα περικοπής συντάξεων, μείωσης μισθών και αύξησης φόρων ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο πακέτο που περιέχει τα ακριβώς αντίθετα» είπε ο κ. Παπαδημούλης σχετικά με τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση με την τρόικα, στο Παρίσι.
Σε ότι αφορά την κριτική της κυβέρνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η συμπεριφορά του είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα για τη χώρα, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Η καραμέλα ότι για όλα τα δεινά δεν φταίει το καταστροφικό Μνημόνιο και το κυβερνητικό φιάσκο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πείθει πια κανέναν, ούτε μέσα ούτε έξω από τη χώρα. Τώρα πια φαίνεται καθαρά γιατί ο κ. Σαμαράς τορπίλισε την πρόταση Τσίπρα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί, αντί για ουσιαστική διαπραγμάτευση επέλεξε και πάλι το δρόμο της υποταγής και του ναι σε όλα. Για να φύγει το σκοτάδι και να ξημερώσει χρειάζονται εκλογές το ταχύτερο δυνατό και άλλη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα το μνημόνιο πρέπει να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα, με λαϊκή εντολή, και με το δίδυμο της αποτυχίας Σαμαρά- Βενιζέλου».
Σε ερώτηση για την αυριανή συνάντηση του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε: «Είναι μια συνάντηση αυστηρά περιορισμένη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και άλλα θέματα, καθώς και τα προσεχή ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα καθιστούν θεσμικά αναγκαία αυτή τη συνάντηση. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: