11.11.14

Ισπανική βερσιόν της Χρυσής Αυγής...



  «Παρότι αρκετά μέλη της ελληνικής Χρυσής Αυγής βρίσκονται στη φυλακή, αυτό δεν φαίνεται να πτόησε ορισμένους στο να ιδρύσουν  πολιτικό κόμμα – «παράρτημα» στην Ισπανία», αναφέρει η εφημερίδα "Diario Informacion". 
 Κάποιοι στην Ιβηρική αντιγράφουν...
το πολιτικό μόρφωμα της Ελλάδας.

Στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων τους υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, ενεγράφη από τις 27 Οκτωβρίου το «Amanecer Dorado», που σημαίνει «Χρυσή Αυγή» στα ισπανικά, έχει έδρα στην Αλκόι της Βαλένθια και πρόεδρο τον Αντόνιο Βισέντο, που το 2001 είχε συλληφθεί για ξυλοδαρμό υποστηρικτών της κεντροδεξιάς.



Ο Βισέντο ήταν το 2008 επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, Εθνική Συμμαχία του Αλικάντε. Με την εγγραφή στο Μητρώο των Πολιτικών Κομμάτων, το ισπανικό «αντίγραφο» του ελληνικού μορφώματος έχει το δικαίωμα να κατέλθει στις εκλογές, είτε δημοτικές, είτε εθνικές.

Η εφημερίδα Diario Informacion αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη δύναμη μετά τις εκλογές του 2012 στην Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι αρκετά μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι προφυλακισμένα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Το σύμβολο του κόμματος θυμίζει τη σβάστικα των ναζί, και μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχει και η εγγραφή στο Μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών. Από τη μεριά τους, τα μέλη της ελληνικής Χρυσής Αυγής, μιλώντας στα ισπανικά Μέσα, αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την ισπανική... βερσιόν και δηλώνουν πως η μόνη ενημέρωση που έχουν είναι από τον Τύπο. Αντίθετα, η ισπανική Χρυσή Αυγή αρνείται να απαντήσει ευθαρσώς στο ίδιο ερώτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: