22.11.14

Το συνέδριο και... ο Μελάς ...


Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", υπό την σκιά των δηλώσεων του Π. Μελά για την στάση που θα κρατήσει κατά την προεδρική εκλογή παρά το γεγονός ότι ...
η Κ.Ο του κόμματος έχει αποφασίσει να μην δώσει καμία θετική ψήφο, όποιος υποψήφιος και να προταθεί για διάδοχος του Κάρολου Παπούλια.  
Το διήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη) και θα ξεκινήσει στις 11:30 με εισηγήσεις - τοποθετήσεις των συνέδρων έρχεται μία ημέρα μετά από τις «φωτιές» που άναψε με δήλωση του ο βουλευτής του κόμματος, Παναγιώτης Μελάς σύμφωνα με την οποία οι πιθανότητες για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας ή όχι, είναι 50-50. Παράλληλα υποστήριξε ότι υπάρχουν κι άλλοι 4-5 βουλευτές στο κόμμα που σκέφτονται να ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να πει συγκεκριμένα ονόματα.

Ο κ. Μελάς μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών δήλωσε πως η προεδρική εκλογή θα επηρεάσει τον ελληνικό λαό που σήμερα βρίσκεται στην εξαθλίωση και την εντατική και πως «είχα κάνει μια τέτοια συζήτηση με κάποιους βουλευτές στη Βουλή» σημειώνοντας ότι «δεν ξέρω τι τελικά θα πράξουν».

Κουίκ: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση
Την ίδια ώρα με δηλώσεις του αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

«Την ώρα που η κυβέρνηση αποκαλεί ως διαπραγματεύσεις τις εντολές που δέχεται με e-mail και τηλεδιασκέψεις, η τρόικα μιλά για συνέχιση του μνημονίου που σημαίνει νέα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού. Το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον η κυβέρνηση για τους Έλληνες πολίτες είναι να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές τώρα» σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ.

Η «σκιώδης» κυβέρνηση των ΑΝΕΛ

Μετά από συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, ανακοινώνονται οι Βουλευτές - Τομεάρχες ανά Υπουργείο.

Οι Τομεάρχες με αλφαβητική σειρά:

Αβραμίδης Γαβριήλ:
Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Δαμαβολίτης Κώστας: Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Δημαράς Γιάννης:
Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας.
Καμμένος Πάνος:
Τομεάρχης Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Κόλλια Μαρία:
Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης.
Κουίκ Τέρενς: Τομεάρχης Εξωτερικών και Τουρισμού. Κουντουρά Έλενα: Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Μελάς Παναγιώτης:
Τομεάρχης Υγείας.
Νικολόπουλος Νίκος:
Τομεάρχης Οικονομικών.
Ξουλίδου Σταυρούλα: Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ουζουνίδης Μαρίνος: Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών.
Χαϊκάλης Παύλος:
Τομέαρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Πολιτισμού.
Χρυσοβελώνη Μαρίνα: Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου
Κεντρικοί εισηγητές στο συνέδριο που θα ξεκινήσει στις 11:30 με εισηγήσεις - τοποθετήσεις των συνέδρων, θα είναι επίσης οι: Παναγιώτης Σγουρίδης (πολιτική εισήγηση), Τέρενς Κουίκ (Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική), Σταυρούλα Ξουλίδου (Παιδεία), Παύλος Χαϊκάλης (Πολιτισμός), Δημήτρης Καμμένος (Οικονομία).
Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα προς όσους επιλέξουν να στηρίξουν κάποια υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ θα ακολουθήσουν -με βάση το πρόγραμμα- χαιρετισμοί εκπροσώπων κομμάτων και ξένων αποστολών.

Την πρώτη μέρα των εργασιών θα κλείσουν οι εισηγήσεις συνέδρων.

Την Κυριακή, από τις 10:00, θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των υπολοίπων συνέδρων που θα εγγραφούν για να λάβουν τον λόγο. Τις εργασίες θα κλείσει με ομιλία του Π. Καμμένος.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: