23.11.14

Τσίπρας: Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει...

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέχρι και τον Φλεβάρη, που αποτελεί ένα ορόσημο λόγω της Προεδρικής εκλογής. Ο...
πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου φαίνεται ότι τελειώνει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση Γραμματέων Νομαρχιακών Επιτροπών και του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέχρι και τον Φλεβάρη, που αποτελεί ένα ορόσημο λόγω της Προεδρικής εκλογής. Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου φαίνεται ότι τελειώνει.

Από την πλευρά της, η τρόικα έχει 2 στόχους:

Πρώτον, επιδιώκουν να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα, έτσι ώστε να υπάρχει περιθώριο «υποχωρήσεων» σε μια επόμενη φάση.

Δεύτερον, προετοιμάζουν το έδαφος της διαπραγμάτευσης με την επόμενη κυβέρνηση, επιδιώκοντας να πιέσουν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις συναίνεσης στην πολιτική τους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να κάνουμε αποδεκτή οποιαδήποτε συμφωνία θα υπάρξει από αυτή τη Βουλή με αυτή την κυβέρνηση που θα δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται. Ο Σαμαράς θέλει να εμπλέξει τη διαπραγμάτευση στο πακέτο των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα σε σχέση με την προεδρική εκλογή.

Το μόνο που απασχολεί τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά είναι το δικό τους προσωπικό πολιτικό μέλλον και η πολιτική τους επιβίωση. Συνεπώς πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα πέσουν από μόνοι τους. Θα κάνουν το παν για να παραμείνουν άλλον ενάμισι χρόνο.

Δεν μπορεί κανείς να χάνει το ραντεβού με την Ιστορία και να λέει δεν πειράζει θα ξανάρθει κι άλλο. Εδώ έχουμε ένα κρίσιμο ραντεβού μπροστά μας και εναπόκειται και στη δική μας στάση να είμαστε παρόντες/ουσες σε αυτό το ραντεβού.

Θα μου πείτε: «και τι πρέπει να κάνουμε; Δεν βλέπεις ότι οι άλλοι δουλεύουν υπόγεια;». Εμείς έχουμε δύο όπλα.

• Το πρώτο όπλο είναι η κινητοποίηση του κόσμου.

• Και το δεύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε μια αντίληψη και μια στρατηγική έντιμων καθαρών συμμαχιών, αλλά ανοιχτών συμμαχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: