7.11.14

Στο αρχείο ο «κουμπαράς» ...

ap

...για την προεδρική εκλογή...
Στο αρχείο έθεσε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της  προϊσταμένης της εισαγγελίας Eφετών Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη, τη δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τα...
δημοσιεύματα και τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων περί ενδεχόμενου χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών και να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Μετά από πλήθος μαρτυρικών καταθέσεων, κυρίως πολιτικών προσώπων, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.
Όπως είναι γνωστό στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη μεταξύ άλλων κατέθεσαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο διευθυντής της κυριακάτικης Kontra News Αιμίλιος Λιάτσος καθώς και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μαρτίνος.
Ωστόσο από το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, κανένας δεν έδωσε κάποιο στοιχείο που να οδηγεί την έρευνα σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: