17.11.14

Παραστατίδης: «Πρόεδρος δεν εκλέγεται»...


Επιβεβαίωσε πως υπάρχει παρασκήνιο για την προεδρική εκλογή, μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος εκτίμησε πως πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να εκλεγεί, τόσο σε επίπεδο αριθμών, όσο κι από...
πλευράς ηθικής τάξεως. "Πράγματι υπάρχει αυτό το παρασκήνιο που αναφέρουν οι εφημερίδες, αυτές τις μέρες αυτά βιώνουμε", επιβεβαίωσε ο Θ. Παραστατίδης, ο οποίος μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη, Πέτρο Τατσόπουλο , Χρυσούλα Γιαταγάνα και Ραχήλ Μακρή, έχουν δηλώσει πως «Δεν υπάρχει καμία απόφαση, ούτε σύγκλιση των ανεξάρτητων βουλευτών σε μείζονα θέματα, όπως η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Η δήλωση έρχεται μετά τα δημοσιεύματα του Σαββάτου που φέρουν τον Πάρι Μουτσινά να προωθεί πρόταση των Ανεξάρτητων βουλευτών για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ενώ σήμερα το ΕΘΝΟΣ, υποστηρίζει πως οι διαβουλεύσεις βρίσκονται την τελική ευθεία και χαρτογραφεί 17 βουλευτές που είναι κοντά στο «Ναι» ,4 αναποφάσιστοι και 7 που λένε οριστικά το ΟΧΙ.

Ο Θ. Παραστατίδης κάνει σαφές στο ΚΟΚΚΙΝΟ πως: "Η συγκρότηση της ομάδας των ανεξάρτητων έγινε με πρωτοβουλία κάποιων συναδέλφων, κι είχαμε αποφασίσει πως ο καθένας εκφράζει τον εαυτό του, δεν μπορεί να ομιλεί για λογαριασμό άλλων και σκοπός ήταν να περιορίζεται η λειτουργία εντός Βουλής, διότι όταν είσαι ανεξάρτητος το πολιτικό σύστημα σε συνθλίβει. Οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες εξ ονόματος των υπολοίπων δεν ισχύουν. Οι συνάδελφοι καλούνται να υπερασπισθούν την αξιοπρέπειά τους και να αποδείξουν την συνέπεια των λόγων τους, κυρίως αυτοί που διαφωνούσαν με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και γι' αυτό βρέθηκαν εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων"

Σχετικά με την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, ο κ. Παραστατίδης εκτίμησε πως "Πρόεδρος δεν εκλέγεται. Δεν μπορεί να εκλεγεί από αυτή τη Βουλή, και σε επίπεδο αριθμών κι από πλευράς ηθικής τάξεως" .

Δεν υπάρχουν σχόλια: