3.11.14

Τι θα πει ο Τσίπρας στον Παπούλια...

Τι θα πει ο Τσίπρας στον Παπούλια 
Σε εξέλιξη η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αναλυτικά ο διάλογος...
Ένα πλαίσιο θέσεων και αρχών για δημοκρατική διέξοδο από την κρίση πρόκειται να παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με ...
τον Real Fm 97.8, η δέσμη που αναμένεται να προτείνει ο κ. Τσίπρας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την αναζήτηση λύσης για το χρέος και προσφυγή στις κάλπες, με ταυτόχρονη αναζήτηση συγκλίσεων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί και να αναγνωρίσει καμία συμφωνία που θα δημιουργεί τετελεσμένα πριν την δημοκρατική διέξοδο.
Αναφορικά με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος ακόμα και για μία σύσκεψη για το χρέος.
 Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Real Fm, ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει ο ίδιος σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με στόχο την εξεύρεση σταθερού προεκλογικού πλαισίου.
enikos.gr 

Αναλυτικά ο διάλογος των δύο ανδρών

Τσίπρας: Πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω γιατί βρισκόμαστε ξανά σε κρίσιμο σταυροδρόμι,

Οι επιλογές που πρέπει να κάνουμε είναι κρίσιμες και η κατάσταση δυσχερέστατη.

Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να έχουμε μία στοιχειώδη συνεννόηση για να προχωρήσανε ομαλά, και συνταγμένα, δίνοντας στον λαό το δικαίωμα να κρίνει ποιο από τα δύο θέλει να ακολουθήσει.

Παπούλιας: Είπατε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα απολύτως με αυτό, Επιβάλλεται η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων στην παρούσα φάση και μία ελάχιστη συναίνεση για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας

Ίσως να επηρεάζομαι από τα χρόνια στο ΥΠΕΞ, αλλά και τα εθνικά προβλήματα είναι κρίσιμα σήμερα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα, ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης και αν γίνει αυτό όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.

Τσιπρας: Χαίρομαι πολύ που το ακούω. Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε όλα σε βάθος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει -και υπό προϋποθέσεις δεν αποκλείεται να προτείνει- σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το χρέος, όπως ζητεί ήδη ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Κ. Παπούλιας θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Αντ. Σαμαρά, αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Αύριο, στις 13.00 την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: